avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale reactivarea activitatii firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

reactivarea activitatii firmei

Am urmatoarea situatie: am avut activitatea firmei suspendata pentru o perioada de 3 ani si acum incerc sa o reactivez. Firma a avut sediul social in sectorul 1 si acum am mutat sediul in sectorul 2. Am facut initial o cerere de reactivare la sectorul 1, care i-a spus ca trebuie sa depun aceasta cererere inclusiv formularul 050 la sectorul 2, unde este noul sediu al firmei. Aceste cereri au fost despuse in decembrie anul trecut. Intre timp, dosarul a ajuns de la sectorul 1 la sectorul 2, numai ca reactivarea firmei nu se poate face pentru ca cea de sectorul 2 imi spune ca cei de la sectorul 1 nu au trimis nu stiu ce referat, iar cea de la sectorul 1 sustine ca ea nu mai are nicio competenta pentru ca sediul social al firmei s-a mutat in sectorul 2. Concluzia: din 21 decebire ma plimb cand la sectorul 1 cand la sectorul 2 si mi se dau fix aceleasi raspunsuri. Cum pot rezolva aceasta problema? Mi s-a spus ca ei intre ei nu pot vorbi la telefon sau sa cera explicatii pe mail pentru ca "nu pot exercita presiuni". Pot reclama undeva? Ma pot adresa sefilor acestor inspectori care nu-mi pot oferi nicio rezolvare? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:11, 7 Februarie 2016
Buna seara,
Mai intai reluati activitatea firmei si inscrieti modificarea de sediu depunand in acest sens o cerere, o declaratie (model 3), act constitutiv, hot AGA, etc, la ONRC.
La ANAF activitatea firmei se reia automat dupa ce s-a reactivat la ONRC.
In ce priveste schimbarea sediului din sect 1 in sect 3, formularul 050 se depune la AFP sect 2.
Daca cei de la AFP sect 2 considera ca unele documente sunt lipsa la dosar ar trebui sa solicitati raspunsul in scris la problema dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie depusa declaratia 050? carmenbn carmenbn O SC si-a schimbat sediul social de la o adresa la alta in cadrul aceluiasi sector din Bucuresti.Se depune 050 sau se transmite noua adresa doar de catre ONRC? (vezi toată discuția)
Se schimba cif-ul cand se schimba sediul social? carmenbn carmenbn O firma platitoare de TVA cu 3 salariati isi schimba sediul social din sect 6 in sect 1 si deschide un punct de lucru in sect 2. 1.CIF-ul ramane acelasi sau ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social (administratia financiara) Tunadro Tunadro Buna ziua! Tocmai am schimbat sediul social al firmei dintr-un sector in altul (Onrc). In urma acestei schimbari, ce mai am de facut la Administratia ... (vezi toată discuția)