avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Implicatiile si complicatiile unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Implicatiile si complicatiile unui divort

Buna ziua

Am si eu o intrebare legata de un divort cu partaj. As dori sa stiu la cat se ridica toate costurile aferente si cam cat poate dura procesul. La mijloc este doar un apartament ca si bun dobandit in timpul casatoriei, apartament ce se doreste a fi vandut, iar banii impartiti in mod egal.

Pt ca sunt novice in domeniu, ma intreb daca imi puteti spune care ar fi pasii unui asemenea demers.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:29, 3 August 2009
Daca nu exista probleme si neintelegeri se poate termina in cel mult 2 termene de judecata daca aveti avocat.
Conform Legii 276/2009, cereri de partaj - taxa de timbru se va calcula 3% la valoarea masei partajabile !!!!
B-)
Apartamentul poate fi instrainat prin consimtamantul ambilor soti , pretul obtinut impartindu-se proportional.
Cat despre divort , daca nu exista minori , si s-ar scurs un an de la incheirea casatoriei , poate opera cel prin comun acord , mentionat intr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Raspunsul e unul in conformitate cu saracia informatiilor furnizate :)

Reveniti cu detalii.:)
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Mai bine vindeti apartamentul impreuna si impartiti banii - fara sa mai apelati la instanta pentru partaj - ati scuti o serie de cheltuieli .
In privinta divortului , pentru mai multe detalii e relevant de exemplu daca sunt copii sau nu , daca acestia sunt minori sau nu , daca a trecut mai mult de 1 an de la incheierea casatoriei etc.
Ete o poveste mai degraba ciudata decat complicata: este povestea socrilor mei care au o varsta venerabila de 70 respectiv 80 ani.

Ei au un apartament in care locuieste socrul meu Pt ca in timp s-au acutizat problemele lor, i-am pus la dispozitie soacrei mele casa noastra de vacanta unde locuieste de mai bine de 3 ani.
Eu si sotul meu aveam nevoie de ceva bani pt a cumpara o casa si ne grabim foarte tare pt ca in curand va veni un copil. Nu am vrut sa vindem casa de vacanta pt ca nu mi se parea normal sa o dam afara pe soacra. De asemenea avem la dispozitie alte doua apartamente care din pacate nu se vand (sunt in vanzare de 6-7 luni).

Pt. ca noi ne grabim si pt. ca am avut un client la apartamentul socrilor, am decis cu totii (inclusiv socrul) sa vindem si sa luam noi o parte din bani - jumatate -(partea soacrei in schimbul casei de vacanta) . Dar in ziua semnarii actelor, socrul s-a razgandit. Acum, din cate am inteles, el nu mai vrea sa vanda.

Mentionez ca socrul meu, datorita varstei, a inceput sa aiba probleme de comportament plus alte probleme de sanatate mintala. O solutie ar fi sa-i angajam o persoana care sa-l asiste dar refuza cu indarjire orice ajutor.

Din cate am inteles, singura procedura legala pt ca apartamentul sa poata fi vandut este divortul, astfel incat fiecare persoana sa isi ia partea.

Alte discuții în legătură

Buna seara- violenta in familie vip2you17 vip2you17 Buna seara ma numesc razvan astazi a fost o problema in timpul zilei soacra mea care este divortata de socru ei locuiesc impreuna si socrul meu consuma alcool ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)