avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna seara- violenta in familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna seara- violenta in familie

Buna seara ma numesc razvan astazi a fost o problema in timpul zilei soacra mea care este divortata de socru ei locuiesc impreuna si socrul meu consuma alcool mereu mai ales spirt sanitar, el a mai fost inchis la spitalul de boli infectioase are probleme mari astazi s-a legat de soacra i-a cerut sex dar soacra a refuzat soacra mea este in virsta la fel si el , soacra traieste cu pensie de 350 socru mai mult , asadar socrul a atacat-o a lovit-o cu pumni are zgarieturi soacra a vrut sa bage cutitul in ea dar nu a reusit a scapat , acum l-a prins politia si la dus la psihiastru la inchis la spitalul acela soacra mea nu mai supoarta a fost lovita mult si vrea sa il vada inchis soacra locuieste la socru el are propietatea lui adica apartamentul socru daca iese din spitalul acela o sa o omoare , vreau sa stiu daca se poate acorda un avocat din oficiu pentru soacra mea nu are bani de avocat si daca se poate sa ramana in apartamentul lui mam saturat de socrul ia facut vanatai pe chip la soacra va rog sa ma ajutati cu un raspuns :((:(
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
vip2you17, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:19, 6 Mai 2016
Daca apartamentul este al fostului sot nu poate ramane doar ea in apartamentul respectiv.

Nu are alta alternativa decat sa se mute in alta parte din moment ce sunt divortati.
La dvoastra nu se poate muta? NU mai are si alti copii care sa o poate ajuta?
Poate obtine un ordin de restrictie in instanta impotriva fostului sot pentru a nu o mai agresa.

Daca are venituri reduse poate solicita aistenta judiciara gratuita.
[ link extern ]
problema este ca nu a facut partajul nu i-a dat partea ei asadar cum sa nu poate ramane deci el este inchis acum la balamuc doar un ordin de restrictie omul ala e un pericol pentru toti e betivan bea mereu si agresiv trebuie inchis, cat despre venitul soacrei mele este doar pensia de 350 lei ar trebui sa ii acorda avocat din oficiu
soacra locuieste la socru el are propietatea lui adica apartamentul

problema este ca nu a facut partajul nu i-a dat partea ei

Pana la urma, e ap socrului sau e bun comun cu soacra ? E cumparat in timpul casatoriei ?
da este cumparat in timpul casatoriei nare unde sa mearga
Se poate intelege ca nu au facut din moment ce locuiesc inca impreuna.
Poate initia actiunea in instanta pentru partaj din moment ce este agresiv si nu se pot intelge amiabil la notar.
Pentru a ramane in apartament trebuie sa ii plateasca fostului sot o sulta (in bani) reprezentand contravaloarea a jumatate din apartament. Daca poate demonstra ca a contribuit mai mult la achiztionarea apartamentului atunci poate obtine o cota mai mare.
Daca nu are bani pentru plata sultei atunci nu are cum sa il scoata din apartament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)
Soacra vaduva decedeaza. sotul este mort de 4 ani, cu mult inaintea ... Safron Safron Soacra vaduva decedeaza. Sotul este mort de 4 ani, cu mult innaintea soacrei. Eu( nora) ce parte am la mostenire( apartament) daca mai sunt si alti 3 nepoti? (vezi toată discuția)