avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Implicatiile si complicatiile unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Implicatiile si complicatiile unui divort

Buna ziua

Am si eu o intrebare legata de un divort cu partaj. As dori sa stiu la cat se ridica toate costurile aferente si cam cat poate dura procesul. La mijloc este doar un apartament ca si bun dobandit in timpul casatoriei, apartament ce se doreste a fi vandut, iar banii impartiti in mod egal.

Pt ca sunt novice in domeniu, ma intreb daca imi puteti spune care ar fi pasii unui asemenea demers.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:29, 3 August 2009
Este putin mai complicat. Intradevar....daca socru nu este de acord cu vanzarea , singura posibilitate este divortul si partajul. Dar daca socru nu este de acord se va lungi o perioada de timp...se poate ajunge si la 1 an si chiar peste....
Daca sotii se inteleg imobilul poate fi vandut si fara divort.

Daca nu se inteleg nu stiu cat sens are sa se mai judece.Daca se indarjeste prea tare si isi angajeaza avocat priceput partajul poate dura si 5 ani.

avocat Claudiu Lascoschi
Lipsa acordului de vointa conduce la imposibilitatea instrainarii prin vanzare-cumparare , fara a implica instanta de judecata .Insa avand in vedere ca sotul sufera de o afectiune psihica grava , discernamantul fiindu-i afectat , e posibila punerea sub interdictie , pe cale judecatoreasca , si numirea unui tutore , care sa-i reprezinte interesele.

Exista si aceasta varianta.Insa partajul judiciar rezolva cu mai multa rapiditate problema expusa.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
buna ziua .
daca partiel vor sa divorteze, at se poate redacta o cerer e de divort intemeiata pe acordul sotilor . acesta se va solutiona relativ repede , in termen de doua luni .
in ceea ce priveste partajul, daca nu se cade de acord in privinta acestuia, procesul poate dura mai mult .
se poate judeca intai divortul, iar ulterior dupa pronuntarea hotararii de divort se poate judeca si procesul de partaj .
daca partile nu se inteleg totusi, instanta poate dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc sau prin buna invoiala intr-un termen de 6 luni si impartirea banilor intre partile procesuale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara- violenta in familie vip2you17 vip2you17 Buna seara ma numesc razvan astazi a fost o problema in timpul zilei soacra mea care este divortata de socru ei locuiesc impreuna si socrul meu consuma alcool ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)