avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pt cresterea copilului

Buna seara! Am o mare nelamurile in legatura cu acest concediu prenatal...Am 30 de ani si pe cartea de munca sunt trecuta la 8 ore doar 7 luni si apoi din motive necunoscute seful meu m a trecut la 4 ore si am aproximativ 1 an jumate pe cartea de munca ...deci: 7 luni cu 8 ore si 1 an jumate la 4 ore....Beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului???/Am nevoie urgent de raspuns.....va rog frumos..Multumesc!! Mentionez ca aceste luni pe cartea de munk sunt consecutive..nu au fost intreruperi.
Cel mai recent răspuns: ancaoroian , utilizator 14:19, 18 August 2009
nu confundati concediul pre si post-natal cu cel de crestere a copilului pana la 2 ani -CCC

Concediul si indemnizatia pt CCC se acorda daca aveti venituri profesioanle impozabile in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.

Nu are importanta cuantumul acestoor venituri (deci nu va afecteaza ca ati avut program de 4 ore) pentru stabilirea acestui stagiu necesar.
Veti benmeficia de indemnizatie pentru cresterea copilului deoarece ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii.

Pot sa va zic , ca daca nu ati semnat un act aditional la contractul individual de munca de modificare a timpului de lucru, se poate vorbi de o ilegalitate a sefului.
Veti beneficia atat de concediu de maternitate (pre/post natal) cat si de indemnizatia pentru cresterea copilului.
Motive necunoscute.....in momentul in care vi se modifica timpul de lucru? Atentie!Ati semnat sau nu un act aditional care sa prevada aceasta modificare?Daca nu........este o mare problema! Este imposibil de efectuat o modificare a contractului de munca, fara ca salariatul sa fie instiintat in prealabil, si fara ca acesta sa semneze un act aditional.
Ar fi bine sa adresati o intrebare la biroul de resurse umane in ce priveste acest aspect.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la CCC> Daca acum in perioada crizei conducerea a hotarat sa avem 5 zile de concediu fara plata in fiecare luna, voi beneficia de ccc? Adica nu se considera intrerupere in cele 12 luni de contributie necesare ?

Multumesc.
Inca ceva..care ar fi situatia in cazul in care vom fi dati in somaj tehnic 3 luni de zile? Ma va afecta la CCC?

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie ccc pana la 2 ani cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca indeplinesc conditiile necesare acordarii indemnizatiei de CCC pana la 2 ani. Am fost angajata cu carte de munca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil IOANA MIOARA IOANA MIOARA Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in luna a patra si doreste sa stie daca dupa nastere va beneficia de indemnizatia pentru cresterea si ... (vezi toată discuția)