avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pt cresterea copilului

Buna seara! Am o mare nelamurile in legatura cu acest concediu prenatal...Am 30 de ani si pe cartea de munca sunt trecuta la 8 ore doar 7 luni si apoi din motive necunoscute seful meu m a trecut la 4 ore si am aproximativ 1 an jumate pe cartea de munca ...deci: 7 luni cu 8 ore si 1 an jumate la 4 ore....Beneficiez de indemnizatia pt cresterea copilului???/Am nevoie urgent de raspuns.....va rog frumos..Multumesc!! Mentionez ca aceste luni pe cartea de munk sunt consecutive..nu au fost intreruperi.
Cel mai recent răspuns: ancaoroian , utilizator 14:19, 18 August 2009
ancaoroian a scris:

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la CCC> Daca acum in perioada crizei conducerea a hotarat sa avem 5 zile de concediu fara plata in fiecare luna, voi beneficia de ccc? Adica nu se considera intrerupere in cele 12 luni de contributie necesare ?

Multumesc.

Aceste intreruperi de 5 zile nu va afecteaza la stagiul pt CIC, in care sunt luate in considerarea si fractiunile de luna asatfel:

(3) În calculul celor 12 luni prevăzute la alin. (1) se includ şi fracţiunile de lună în care s-au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, precum şi cele în care solicitanţii s-au aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, considerate, în înţelesul ordonanţei de urgenţă, lună întreagă.
(4) Prin fracţiune de lună se înţelege efectuarea a cel puţin jumătate din zilele lucrătoare din acea lună în care persoana îndreptăţită a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit Codului fiscal, ori s-a aflat în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la alin. (7).
(5) Prin excepţie, se acceptă ca o singură dată fracţiunea de lună să fie constituită dintr-un număr mai mic de zile lucrătoare decât cel prevăzut la alin

IN ce priveste intrebarea 2, daca "somajul tehnic " va afecteaza stagiul pt CIC, raspunsul este : nu

(7) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi numai din perioadele prevăzute la art. 1 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, dacă persoana s-a aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
n) se află în perioada de întrerupere temporară a activităţii, din iniţiativa angajatorului, fără încetarea raportului de muncă, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare, potrivit legii
si
Art. 4. - (1) Concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului, prevăzute de ordonanţa de urgenţă, se acordă persoanelor îndreptăţite, dacă acestea au realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, timp de 12 luni în ultimul an anterior datei naşterii copilului sau, după caz, de la data la care s-a realizat încredinţarea în vederea adopţiei, s-a aprobat adopţia ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
(2) De drepturile prevăzute la alin. (1) beneficiază şi persoanele care realizează venituri supuse impozitului pe venit, dar care, potrivit legii, sunt scutite de plata acestora.
Multumesc frumos.
O zi buna in continuare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii acordare indemnizatie ccc pana la 2 ani cristinamadalina cristinamadalina Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca indeplinesc conditiile necesare acordarii indemnizatiei de CCC pana la 2 ani. Am fost angajata cu carte de munca in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere acopilului am o intrerupere de 2luni pe cartea de munca si sant insarcinata in luna a6 mai pot beneficia de indemnizatia de crestere acopilului si concediu pre si post ... (vezi toată discuția)
Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil IOANA MIOARA IOANA MIOARA Buna ziua, Am o prietena care este insarcinata in luna a patra si doreste sa stie daca dupa nastere va beneficia de indemnizatia pentru cresterea si ... (vezi toată discuția)