avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rog un raspuns urgent referitor la cedare cota ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rog un raspuns urgent referitor la cedare cota mostenire

in urma cu 25 de ani,dupa decesul tatalui,in urma succesiunii,mostenirea s-a impartit amiabil in cota de 1/2 mama si 1/2 fiul.
dupa 25 de ani,mama mai poate renunta la cota ei de 1/2 ?
daca da,care este procedura ?!
daca nu,care este cea mai ieftina procedura prin care fiul ,cu acordul mamei,devine unic proprietar ?!....cam cat ar fi costurile si durata ?!
multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 19:08, 7 Februarie 2016
Mama poate incheia un contract de vanzare-cumparare, de intretinere sau o donatie cu fiul sau pentru cota pe care o detine urmând sa se adreseze in acest sens unui birou notarial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Pitesti Pitesti Buna ziua, as dori o indrumare privind o situatie in care se afla varul meu, casatorit si cu un copil de 25 de ani. Acesta locuieste de cand s-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune gigelas gigelas Buna seara, In urma decesului domnului X,au ramas mostenitori sotia si doi copii. Bunurile ce urmeaza a fi dezbatute la succesiune,sunt: -un apartament - ... (vezi toată discuția)