avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj firma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj firma

Detin o firma impreuna cu sotul meu si as vrea sa divortez. Cum se pot imparti bunurile firmei : sediu in apartament al firmei, masini cumparate pe firma, parti sociale (eu detin 49% iar sotul detine 51%) ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:12, 7 Februarie 2016
puteti imparti firma bunurile acesteia prin dizolvarea acesteia sau divizare cand firma practic se va diviza in doua societati.
La partaj se împart bunurile comune ale soților dobandite in timpul casatoriei, nu si cele deținute de societate care este o persoana juridică distinctă de persoana soților, având patrimoniu distinct

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Firma intra la partaj? Raduu13 Raduu13 Bună seara! În urma deteriorării iremediabile ale relațiilor conjugale, urmează să divorțăm cu soția. Din păcate, partajul probabil nu ... (vezi toată discuția)
Divort partaj Lentian Lentian Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie: sotul este actionar unic intr-o societate si urmeaza sa divorteze. A construit o casa ( sediu social in ... (vezi toată discuția)