avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... CHELTUIELI PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

CHELTUIELI PFA

Buna seara.

Am o mica intrebare, daca in luna decembrie 2015 am realizat cheltuieli pe PFA si nici un venit (am cheltuit din banii mei personali), pot deconta cheltuielile din anul 2015 luna dec in anul 2016 ? Am incasari abia in ian si feb 2016.

Va multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 11:13, 13 Februarie 2016
Depinde de modul in care ati declarat ca calculati venitul: in sistem real (contabilitate simpla), pe cote forfetare de cheltuieli sau pe norme de venit (Vezi Delaratia 200)
Anul contabil s-a incheiat cu acele cheltuieli inregistrate pe 2015. In concluzie, nu prea pot fi folosite in 2016. Mai asteptam pareri.
In sistem real contabilitate simpla (adica cat realizez atat platesc la stat impozit si CAS)
In cazul contabilitatii in partida simpla cheltuielile trebuie decontate in luna in care s-au efectuat, sau deloc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declartii pfa analici analici Buna ziua la un cabinet notarial (PFA) ce declaratii trebuie sa depun pana pe 25 mai? Am inteles ca declartia 200 dar nu stiu sa o completez (am citit dar nu ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit pfa loredanastiuca loredanastiuca Imi poate spune cineva cum se calculeaza impozitul in 2011 pentru un taximetrist care e PFA? Se calculeaza 16% din incasari (venit), sau se deduc si anumite ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica autorizata vs srl (avantaje / dezavantaje) ionelbarus ionelbarus care sunt avantajele si care sunt dezavantajele desfasurarii unei activitati pe \" Persoana Fizica Autorizata\"? dar pe \"Societate Comerciala\"? (vezi toată discuția)