avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timpul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timpul de munca

Buna seara, numele meu este Opariuc Elena si lucrez cu persoane cu handicap, as dori sa stiu care este timpul de lucru cu astfle de persoane. am auzit unele zvonuri ca ar fi 6 ore,este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 8 Februarie 2016
Codul Muncii
Art. 112
(1) Pentru salariaţii angajaţi cu normă întreagă durata normală a timpului de muncă este de 8 ore pe zi şi de 40 de ore pe săptămână.

(2) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână.

Art. 113
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână.

Nu cunosc sa existe vreo alta prevedere care sa dispuna o durata a timpului de munca mai mica de 8 ore/zi in situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este maximum de ore care se pot lucra legal pe luna? utilizator004 utilizator004 Care este maximum de ore care se pot lucra legal pe luna? Este legal ca o firma sa angajeze pe cineva pentru mai mult de 176 de ore lucrate pe luna? (pentru o ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru program inegal de lucru? leonora leonora Buna seara.Ma puteti ajuta cu un articol din Codul Muncii in care se specifica acordarea unui spor la salariu pentru programul inegal de lucru,(in caz ca ... (vezi toată discuția)
Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi ciurli_si_burli ciurli_si_burli Câte ore maxim are voie sa lucreze o persoana într-o zi și unde as putea gasi această reglementare (vezi toată discuția)