avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj

modul in care se incheie un divort (din culpa ambelor parti sau din culpa uneia din parti) poate influenta partaju?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:27, 5 Martie 2016
Nu exista nicio legatura intre cele doua.
Faptul ca divortul se pronunta din culpa unuia dintre soti nu il indreptateste pe celalalt la un procent mai mare din bunurile ce urmeaza sa fie partajate.Partajul are in vedere strict contributia la dobandirea acestor bunuri si nu culpa in desfacerea casatoriei.
in cazul unui partaj, cum se face evaluarea bunurilor ce urmeaza sa fie partajate?
Initial se face o evaluare de catre reclamant in functie de valoarea din certificatul fiscal in cazul imobilelor, evaluare necesara pentru stabilirea valorii taxei de timbru, apoi prin expertize de specialitate dispuse de instanta in functie de componenta masei partajabile- ex. pentru imobile expertiza tehnica constructii care identifica, masoara si evalueaza imobilul
daca, in cazul partajului, unul dintre soti refuza acest lucru, cum se procedeaza?
Ce anume refuza ? Partajul sau evaluarea ?

Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, asa ca nu se poate opune partajului.

Nici evaluarii nu se poate opune, ea este facuta de un expert judiciar numit de catre instanta. Poate formula doar obiectiuni la raportul de expertiza.

Alte discuții în legătură

Partaj ,evaluare bunuri mobile si imobile Ana61 Ana61 Situatia: Divort incheiat cu martori fara acordul si prezenta sotului si acum urmeaza partajul fara copii, fara acordul sotului din nou. In afara de plata ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil ContSters325113 ContSters325113 Buna ziua! Rog pareri in urmatoarea speta: La partaj bunuri comune s-a cerut expertiza de evaluare a unui imobil.Cum trebuie sa procedeze expertul in cazul ... (vezi toată discuția)
Onorariul expertilor Cezar66 Cezar66 Am un proces de partaj care,in sfarsit,maine, se termina!As vrea sa stiu despre expertiza:am inteles de la avocatul meu ca,maine se va stabili un expert care ... (vezi toată discuția)