Nu exista nicio legatura intre cele doua.
Faptul ca divortul se pronunta din culpa unuia dintre soti nu il indreptateste pe celalalt la un procent mai mare din bunurile ce urmeaza sa fie partajate.Partajul are in vedere strict contributia la dobandirea acestor bunuri si nu culpa in desfacerea casatoriei.
Initial se face o evaluare de catre reclamant in functie de valoarea din certificatul fiscal in cazul imobilelor, evaluare necesara pentru stabilirea valorii taxei de timbru, apoi prin expertize de specialitate dispuse de instanta in functie de componenta masei partajabile- ex. pentru imobile expertiza tehnica constructii care identifica, masoara si evalueaza imobilul
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, asa ca nu se poate opune partajului.
Nici evaluarii nu se poate opune, ea este facuta de un expert judiciar numit de catre instanta. Poate formula doar obiectiuni la raportul de expertiza.
Onorariul expertilor
Cezar66
Am un proces de partaj care,in sfarsit,maine, se termina!As vrea sa stiu despre expertiza:am inteles de la avocatul meu ca,maine se va stabili un expert care ... (vezi toată discuția)