Buna ziua,
am facut un credit de nevoi personale in 2008 si din cauza crizei, am platit ultima rata in 2009, ramanand fara bani.
In 2015, creditul a fost preluat de o firma de recuperare creante, care doreste sa imi esaloneze plata.
Intrebarea mea este daca nu cumva pot invoca dreptul de prescriere a datoriei dupa acest timp. Si cum pot face asta? Trebuie sa astept sa ma dea in judecata Kruk sau cum? Pentru ca ei ma suna zilnic. (Mentionez si faptul ca adresa mea din buletin este cea a fratelui meu care m-a luat in spatiu. Cei de la Kruk au fost la aceasta adresa sa ma caute, asa au aflta nr. meu de telefon. Dar inainte de aceasta, mi-au spus ca mi-au trimis notificari scrise pe aceeasi adresa si ca primirea acestora a fost confirmata prin semnatura de "terte persoane". Dar fratele meu nu a primit nimic. Poate aceasta confirmare de primire, semnata de cine stie cine, sa inceteze dreptul meu la a cere prescrierea?
Pun aceasta intrebare deoarce, in trecut, pentru alt credit facut de mine si pe care nu l-am putut achita, o alta firma de recuperare m-a dat in judecata si au castigat, executandu-ma silit, prin poprire pe salariu, pe care o platesc si acum. Dar eu nu am primit nicio instiintare ca sunt chemat la judecata, ca sa ma apar macar. Mi-e teama ca se poate repeta iar, si eu, neprimind instintarea cand sa ma duc la judecata, iarasi voi pierde si voi fi nevoit sa achit si cheltuielile de judecata.)
Si inca o intrebare. Daca eu am poprire pe salariu de la creditul de care vorbeam mai sus, cei de la aceasta firma care m-au contactat acum au dreptul sa imi ceara bani, din moment ce eu,platindu-le lor pe cale amiabila, cum mi-au zis, platesc practic mai mult de o treime din venituri, dupa cum prevede legea?
Va rog foarte mult sa imi spuneti, daca datoria aceasta s-a prescris si cum pot sa ma folossesc de acest drept al meu pt a scapa de recuperatori, pe care legala, public si oficial. Nu vreau sa semnez un angajament de plata si sa le dau bani, pt ca asta, din ce am citit, inseamna sa imi recunosc datoria si sa nu am dreptul sa le cer bani inapoi, chiar daca as plati o datorie care s-a prescris.
Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns:
IMicro Bucuresti , Consilier juridic
12:20, 8 Februarie 2016