avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neplata credit firma vanduta
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neplata credit firma vanduta

Am un amic, a luat un credit, a platit la zi o perioada dupa care a vandut firma fara sa anunte banca, noii asociati nu au mai platit decat 2-3 rate si pauza... :( nu au bunuri pe firma
1 ce poate pati prietenul meu?
2 are 2 giranti care lucreaza in strainatate (la negru, cred), ce va fi cu ei?
3 ce ar trebui sa i recomand sa faca?

Multumesc si astept cu interes raspunsul.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 11:15, 4 August 2009
Prietenul a vandut firma , iar noii asociati au preluat creditul? Inteleg ca asa este , din moment ce acestia au achitat totusi cateva rate>sau este vorba doar de o intelegere ? in orice caz, girantii pot fi urmariti pentru recupararea creantei, cat si debitorul principal.
Intelegere verbala, s-a mers pe incredere. Banca nu a fost anunta, nu si-a imaginat ca nu vor plati restul ratelor.
Acum nu stie ce sa faca...
Nu va suparati ...cum adica INTELEGERE VERBALA????S-a mers pe incredere? Nu inteleg...ori a cesionat inregistrand cesiunea la registrul comertului , ori nu a cesionat !
Intelegere verbala referitor la credit, dupa cateva luni noii asociati au facut demersurile iar acum este firma pe ei.
Noilor asociati li s a dat o baza de clienti si de asta ei au acceptat plata creditului (600 lei lunar pt inca 2 ani).

Imi cer scuze ca ma exprim mai greu, descriu cum am inteles eu.

Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
adi_muresan_ro, utilizator
in acest context, ce mai putet adauga, este important fiindca nu stie ce ar putea face...

Alte discuții în legătură

Ca girant, am ajuns sa platesc poprirea, adica implicit imprumutul Alexandru Coparca Alexandru Coparca Buna ziua, Sunt intr-o situatie critica si sper sa gasesc o cale in urmatoarea situatie: Am ajutat un amic acum ceva timp(cam 2 ani de zile) sa obtina un ... (vezi toată discuția)
Sotul meu a fost garant pentru creditele fostei noastre firme si acum e bun e de plata oanabarbulescu oanabarbulescu Buna ziua, acum 4 ani sotul meu a deschis o firma,srl, in parteneriat cu inca o persoana.La momentul respectiv firma a mers bine inregistrand profit. Dupa un ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale.executare silita sau nu? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, spuneti-mi si mie va rog,ce sa mai inteleg legat de...un credit de nevoi personale,fara giranti,fara ipoteca....angajatul bancii imi spune ca nu ... (vezi toată discuția)