avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... promovare grad profesional
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

promovare grad profesional

Buna ziua,lucrez intr-o institutie publica si as vrea sa stiu daca am dreptul sa promovez in acest an(2016),tinand cont de urmatoarea situatie:in aprile 2012 am promovat in grad profesional principal din asistent,iar la sfarsitul anului 2012,decembrie mai exact,am intrat in concediu de crestere si ingrijire copil.Am revenit la serviciu in data de 29.11.2014,exact la un an si 11 luni impliniti ai copilului.Pentru luna decembrie lucrata in anul 2014 mi s a facut evaluare partiala ,trebuie sa recunosc,dar in HG 611/2008 NU precizeaza ca aceasta perioada trebuie sa fie neaparat 12 luni pentru a fi evaluat,acum am obtinut si evaluarea pe anul 2015 deci as indeplini conditia celor 2 rapoarte de evaluare necesare pentru inscrierea la concursul de promovare;intrebarea mea ar fi daca aceasta perioada de concediu pentru crestere si ingrijire copil se considera vechime in grad profesional pentru a indeplini acei minim 3 ani care se cere ca si vechime in gradul de pe care se promoveaza in grad superior celui detinut.Am parcurs si prevederile OUG 111/2010 si aici se spune la art.22 alin.2) ca "perioada concediului pentru cresterea si ingrijirea copilului constituie vechime in munca si in serviciu,precum si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea."VA rog sa ma ajutati cu interpretarea articolului de mai sus,daca este asimilita perioada ce concediu crestere copil vechimii in grad profesional!!!!!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:27, 8 Februarie 2016
Am mai avut aceasta discutie, aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public VICTORIA012 VICTORIA012 Va rog sa-mi spuneti de ce nu se tine cont de prevederile OG 148/2005 si OG 124/2011 atunci cand mamicilor care s-au intors din concediul pt cresterea ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa revenirea din concediu crestere copil lacramioara-elena lacramioara-elena buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in luna decembrie 2012 pot sa imi depun dosarul pentru examenul de promovare in grad, organizat de institutia la care ... (vezi toată discuția)
Promovarea in grad dupa concediu crestere copil 2 ani GabriellaBroscaru GabriellaBroscaru Buna ziua!!! Am nascut in aprilie 2012 si am stat in concediu crestere copil 2 ani,pana in martie 2014. Conform legii,aceasta perioada se considera si ... (vezi toată discuția)