avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salarii

copii majori care nu urmeaza cursuri si nu au mici un venit pot fi luati in intrtinere pentru deducere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 10 Februarie 2016
Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc 300 lei lunar, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) C.fisc. şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

In speta, beneficiati de deducere pentru copilul dvs.
Sunt asigurati la sanatate acesti copii majori, daca sunt luati la intretinerea parintilor?
Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006
art.224
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
a) toţi copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii de la 18 ani până la vârsta de 26 de ani, dacă sunt elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni, ucenici sau studenţi şi dacă nu realizează venituri din muncă;

b) tinerii cu vârsta de până la 26 de ani care provin din sistemul de protecţie a copilului şi nu realizează venituri din muncă sau nu sunt beneficiari de ajutor social acordat în temeiul Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate;
....

Asadar, nu sunt asigurati in sistemul de sanatate si nici nu pot deveni coasigurati ai parintilor..
Ultima modificare: Miercuri, 10 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat floridelotus floridelotus Pot trece pe fiul meu care nu are nici un venit ca si coasigurat cu talonul meu de pensie?Are urgent nevoie de o interventie chirurgicala.Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Coasigurare sudeata sudeata copilul meu, in varsta de 20 de ani, nu lucreaza, nu are nici ajutor de somaj - deci nu are nici asigurare medicala. Ca parinte il pot coasigura pe asigurarea ... (vezi toată discuția)
Cum pot deveni coasigurat busubianca busubianca Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți , dacă soțul meu este pensionar, iar fratele lui nu are nici un venit, fiind în vârstă de 60 de ani, poate ... (vezi toată discuția)