avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare netrecuta pe CM, nepredare CM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare netrecuta pe CM, nepredare CM

Buna, sunt in urmatoarea situatie:

mi-am dat demisia la sf. lunii mai a.c. , am trimis demisia prin posta, eram angajat la o firma din Bucuresti, eu avand domiciliul in alt judet, n-a primit raspuns nici pana acum, nici cartea de munca, mentionez ca a fost primul meu loc de munca, in august 2007 am fost angajat ca agent vanzari, apoi in octombrie 2008 promovat ca sef echipa.

Problemele au inceput din februarie cand nu imi plateau toate comisioanele care nu sunt trecute in contractul de munca.
Acum am aflat cu stupoare, neoficial, ca in acte nu am fost promovat, desi am semnat un aditional facut de ei dar nu mi s-a innapoiat un exemplar, insa am mailul cu acest act primit, seful meu stie asta cat si colegii mei si ma sustin sigur daca e cazul. In plus marirea de 400 lei, evident nu mi a fost platita niciodata, n am obs asta fiindca eram platit dupa comisioane si nu calculam... comisioanele nu erau trecute in contractul de munca.
Ce pot sa fac in aceasta situatie, cui ma adresez, e important sa am cartea de munca, sa am trecuta aceasta promovare, cat si salarul.

Multumesc.

PS Am uitat sa mentionez ca N-AM BENEFICIAT niciodata de concediu de odihna in tot acest timp si ca a ramas de achitat o revizie auto care a fost achitata din banii mei, pe care ii primeam de obicei la urmatorul salar.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
adi_muresan_ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. NICULESCU-GORPIN , Avocat 01:06, 3 August 2009
Cum ati trimis demisia, cu scrisoare simpla, sau recomandata? In mod normal, trebuia sa trimiteti cu recomandata si confirmare de primire, ca sa aveti dovada ca firma a primit demisia Dvs.
Despre majorarea de 400 de lei, daca actul primit prin e-mail contine vreo semnatura sau stampila a firmei, puteti avea o sansa in instanta. Daca era in alb... nu mai aveti ce sa faceti.
La fel si comisioanele. Daca nu sunt trecute in contract sau in vreun act aditional, nu le puteti cere.
Banii de concediu ii puteti cere integral pe 2007 si 2008 daca nu ati efectuat nicio zi de concediu, iar pe 2009, doar numarul de zile corezpunzator perioadei efectiv lucrate pana la data demisiei... data primirii ei de catre firma (daca aveti confirmarea de primire), sau, in fine, cand s-a inregistrat demisia, daca s-a inregistrat...
Cat despre reparatia masinii, daca ati facut o cerere de decont la care erati indreptatit, va puteti indrepta impotriva lor pentru recuperarea sumei. Trebuie insa ca in contract sa existe o clauza care sa va permita sa cereti aceste deconturi. Daca nu exista, nici aici nu mai aveti ce face.
Ce puteti face pentru moment este sa le trimiteti o notificare, cu scrisoare recomandata si confirmare de primire, in care sa le solicitati:
1. Sa confirme sau sa infirme primirea si inregistrarea demisiei la data de..., precum si incetarea contractului de munca prin demisie la data respectiva.
2. Sa va achite concediile.

Restul problemelor... nu am suficiente date.
Oricum, sfatul meu este ca de acum incolo sa nu mai fiti aerian in ce priveste actele Dvs. de munca si sa deschideti bine ochii cand e vorba de angajator. Nu e nicio suparare daca nu stiti ce aveti de facut, dar puteti intreba pe cineva care sa va lamureasca. Evitati in acest fel sa va pierdeti niste drepturi, si bani.
Mult succes.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
Av. NICULESCU-GORPIN, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract mihaelacristea09 mihaelacristea09 Buna ziua, Sunt angajata la o societate in functia de contabil si din mai multe motive( legate de modul de lucru al patronilor si neregulilor din firmala la ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim Ioanam2010 Ioanam2010 Buna seara, Cum se recomanda transmiterea notificarii de incetare a CIM? Prin email este valida? Sediul firmei este in Cluj dar eu lucrez la un punct de ... (vezi toată discuția)
La ce adresa de mail pot face notificarea la banca? florenta_22 florenta_22 Puteti sa-mi spuneti la ce adresa de mail pot face notificarea ca nu sunt de acord cu actul aditional cf OUG 50/2010 la BCR? Am cautat pe net si nu am gasit ... (vezi toată discuția)