avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Modificari in apartament
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Modificari in apartament

Buna seara
Am o problema cu presedintele asociatiei de locatari. In urma unor lucrari la coloana de incalzire am fost pusa in situatia sa platesc integral costurile lucrării. Motivul ar fi schimbarea caloriferelor fara autorizatie. Intrebarea mea este daca trebuia sa cer autorizatie pentru inlocuirea caloriferelor de fonta cu un model nou?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:31, 9 Februarie 2016
Daca prin noile calorifere nu a fost majorata suprafata radianta,respectiv daca nu a fost marit SET,nu este necesara autorizatie inlocuire calorifere
Cine elibereaza autorizatia ptr inlocuirea caloriferelor si in baza caror acte?
Autoritatile din domeniul constructiilor,prin serviciile din subordine detin competenta sa verifice si eventual sa aplice sanctiuni in cazul inlocuirii caloriferelor instalate in baza proiectului initial al cladirii
Majoritatea proprietarilor de spatii cu destinati de locuinta sau mixta,cu scopul imbunatatirii confortului termic inteleg sa inlocuiasca caloriferele fara sa ia in calcul materialul caloriferului, marimea elementelor
La inlocuirea caloriferelor trebuie tinut seama de suprafata vitrata, constructia peretilor (BCA, caramida, etc...), de numarul peretilor externi,amplasarea apartamentului ,
Cei care isi asuma responsabilitatea sa inlocuiasca caloriferele ,cu ocazia instalarii de CT,sau fara,dar fara instalarea de calorifere cu parametrii echivalenti celor inlocuiti,risca sanctiunile prevazute de legea energiei termice :

Art.47. – Constituie contravenţii urmatoarele fapte:
p) modificarea instalaţiilor de încălzire centrală fără documentaţie tehnică aprobată de operator
Art.48. – Contravenţiile prevăzute la art. 47 se sancţionează după cum urmează:
a) cu amendă de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei pentru faptele prevazute la lit.n), o), p), si r).
b) cu amenda de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei pentru faptele prevăzute la lit. a), b), d), j) şi k);
c) cu amendă de la 100.000.000 lei la 200.000.000 lei pentru faptele prevăzute la lit. c), e), f), g), h), i), l) si m) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafata radianta in bloc marin1ian marin1ian Cat trebuie sa fie suprafata radianta (calorifere) la un apartament de 50m2? Cine sau care este autoritatea care poate sa calculeze aceasta suprafata,tinand ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza suprafata radianta? mirelademian mirelademian Va rog sa ma ajutati. Vreau sa stiu cum se calculeaza suprafata radianta. Asociatia imi spune ca depasesc suprafata radianta permisa apartamentului meu cu 39%. ... (vezi toată discuția)
Schimbare calorifere andreeavieasu andreeavieasu Buna ziua. Vrem sa schimbam caloriferele in apartament. Cele vechi sunt de fonta 90*70 si vrem sa punem noi de tabla 140*70. Suntem legati la reteaua de ... (vezi toată discuția)