avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbare calorifere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbare calorifere

Buna ziua. Vrem sa schimbam caloriferele in apartament. Cele vechi sunt de fonta 90*70 si vrem sa punem noi de tabla 140*70. Suntem legati la reteaua de termoficare a orasului. Nu avem nici un dispozitiv pe calorifere. Mi a zis cineva ca s ar putea sa apara pierderi de caldura per bloc si ca nu e ok schimbarea. Am cautat o lege, ceva care sa specifice clar aspectul acesta, dar nu am gasit. Ma puteti ajuta va org cu un raspuns? Multumesc
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:27, 3 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca faceti o mare greseala daca schimbati calorifere din fonta cu calorifere din tabla. De preferat sa le curatati la interior cu solutie slaba de acid clorhidric - gasiti firme pe internet care se ocupa cu asa ceva.
Schimbul de caldura la caloriferele din tabla este deficitar - se incalzesc repede si se racesc la fel de repede, iar caldura in apartament nu este constanta decat in perioada in care agentul termic circula prin calorifere.
In literatura de specialitate se mentioneaza pierderi de caldura diferite la cele doua tipuri de calorifere si se pot calcula pentru fiecare locatie de catre un inginer specializat in instalatii termice.
Pierderi de caldura nu apar , insa pot aparea probleme la facturarea caldurii pe ap. Cel mai probabil si altii din bloc si-au schimbat caloriferele de diferite tipuri si marimi . Atat timp cat asociatia nu vine cu facturarea dupa suprafata radianta din ap. este ok. Daca se va intampla atunci fiecare ap. va plati incalzirea in funtie de tipul caloriferului si de marime , iar costurie cu incalzirea pot fi diferite de la un ap. la altul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare termică mira55 mira55 Cum se face echivalarea termică a coloanelor de încălzire? Cât reprezintă/echivalează termic o coloană de încălzire comparativ cu un ... (vezi toată discuția)
Suprafata echivalenta termic a corpurilor de incalzit rabuzu rabuzu buna seara. va rog respectuos sa ma sprijiniti cu un raspuns. in aceasta saptamana presedintele de asociatie si un inginer se prezinta pe la apartamente si ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza caldura la pausal? merepere merepere o asociatie a renuntat la repartitoare. as dori sa stiu cum este corect sa se faca repartizarea cheltuielilor cu caldura? avand in vedere ca unii si-au ... (vezi toată discuția)