avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil abuzat de tata, in custodia tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil abuzat de tata, in custodia tatalui

in urma divortului minorul a fost plasat tatalui, mama locuind in strainatate si neavand loc de munca. in urma cu cateva luni tatal a abuzat copilul in varsta de 16 ani. i-a fost frica sa sune la protectia copilului pentru a nu ajunge intr-un centru de plasament. i-a luat telefonul, i-a luat jurnalul personal si a incercat sa o abuzeze fizic, pe langa abuzul psihic. intrebarea mea este: minorul de 16 ani are voie sa locuiasca singur, intr-un spatiu pe care il asigura financiar mama( ea nu este in tara dar o ajuta financiar) ? are voie sa nu mai locuiasca cu tatal care a incercat sa o abuzeze, fara sa ajunga intr-un centru pentru copii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:26, 10 Februarie 2016
În acest caz, cel mai bine este să anunțați protecția copilului. Cred că locuirea într-un centru sau la un asistent maternal este mai potrivită decât într-o casă unde se comit abuzuri.
deci nu este posibil sa locuiasca singura? cum se poate face o cerere in acest sens( sa stea la un centru)? poate fi obligata sa locuiasca cu tatal ei?
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
TheodoraElenaI, utilizator
Primul pas este să anunțați protecția copilului pentru o anchetă socială și psihologică.
Asistenții sociali vor lua o decizie după ce vor discuta cu copilul.
Nu are cu cine altcineva sa locuiasca ? O bunica, o matusa ?
De principiu ar putea locui singura dar e cam la limita legii.
Din ce va trai?
Dacă muncește dreptul sau ar deveni mai puternic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma confrunt cu o situatie cel putin ciudata, si mi-ar prinde bine putina consiliere PaulAdrian92 PaulAdrian92 Ma numesc Paul, am 19 ani si m-ar interesa o solutionare legala la problema care ma chinuie de ceva vreme. Prietena mea, este minora (15 ani) si trece prin ... (vezi toată discuția)
Cum sa ajutam o fetita? piticut86 piticut86 buna ziua.prietenul meu are o nepoata de 6 ani ,mamei ei a murit acum un an ramand la tatal ei.Ei stau la tara intr-o casa data de o femeie din mila raposatei ... (vezi toată discuția)
Cum poate o bunica sa obtina tutela sau sa isi ia nepotii in adoptie alyna_mari alyna_mari buna ziua As vrea sa stiu daca mama mea fiind bunica minorilor poate sa ia copii surori mele in adoptie sau sub tutela. ce ar trebui sa faca? copii in ... (vezi toată discuția)