avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical

Buna ziua

Daca o persoana si-a luat o saptamana concediu medical iar in acea perioada s-a casatorit fiul acesteia (pentru care se acorda 3 zile de concediu platite conf. CCM ramura), mai beneficiza de aceste3 zile, avand in vedere ca deja persoana era in concediu medical si cum se platesc?
Cel mai recent răspuns: say , utilizator 15:10, 3 August 2009
isi poate lua zilele respective pana la sfarsitul lunii in care a avut loc evenimentul. In lege nu este specificata exact perioada in care se acorda.
Eu le acord in luna in care a avut loc evenimentul, iar daca s-a intamplat la sfarsitul lunii, acord in luna urmatoare.
Imi permit sa comentez ca nu mi se pare morala, cel putin, o astfel de solicitare de zile libere.
Adica a fost bolnava in perioda in care i s-a casatorit fiul, ok, a fost bolnava, ca urmare nici nu a putut probabil sa participe la acel eveniment, nu? Acum pentru ce scop sa i se mai dea si zile libere?
Sunt rautacioasa, dar aceste zile libere sunt date intr-un anumit scop, nu credeti?
Daca legea nu specifica cand se acorda concret, consider ca in momentul in care nu exista o reglementare expersa interna in societate (in ROI, de exemplu), ele pot fi refuztae perfect legal daca sunt solicitate in alte perioade deceat cele in care are loc evenimentul respectiv
Imi permit sa o sustin pe Grace_r in observatii.
Metoda descrisa de Nikol mai sus o aplic si eu, insa doar in cazul casatoriei proprii, in care mai pot sa inteleg ca cei recent casatoriti civil isi pot lua zilele libere in alt moment apropiat (poate pentru casatoria religioasa, petrecere, luna sau week-end de miere). S-a intamplat chiar ca tanarul casatorit sa ceara zilele libere dupa 60 de zile (atunci au facut petrecerea), iar angajatorul le-a acordat
Dar in cazul parintilor mirilor, nu mai inteleg acordarea zilelor libere in urmatoarele 30 de zile.

Evident, prevederile regulamentului intern primeaza, iar in lipsa lor, angajatorul decide.
Dar in concediul medical nu se suspenda contractul individual de munca si prin urmare nu pot motiva ca neexistand cim nu beneficiaza de cele 3 zile pentru casatoria fiului?
acesta poate fi un motiv.
C. medical suspenda, intr-adevar, cim.

Alte discuții în legătură

Zile de concediu plătit pentru evenimente familiale deosebite TudorValentin TudorValentin Art. 24 din H.G. 250/19925, republicată. În cursul anului 2014, fiul salariatului ce solicită zilele de concediu plătit... s-a cununat - certificat de ... (vezi toată discuția)
Liber platit stelamudura stelamudura Buna ziua. Ieri am avut inmormantarea surorii tatalui meu (matusii mele). Ce grad de rudenie trebuie sa existe intre angajat si decedat pentru a primi cele 3 ... (vezi toată discuția)
Acordare zile libere in cazul decesului bunicilor jacquelline jacquelline Buna seara! Am urmatoarea intrebare: din cate stiu Codul muncii prevede acordarea unui anumit nr. de zile libere pentru decesul bunicilor. In cazul in care ... (vezi toată discuția)