avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract cenzor si presedinte
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract cenzor si presedinte

Daca cenzorul si presedintele fac parte din Comisie ,este necesar un contract ? sau pot veni ca si voluntari in cadrul Asociatiei ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:33, 22 Februarie 2021
Chiar asa, dar puteti sa scrieti orice ce vrea sa rezulte ca face o activitate fara retributie, insa asa cum s-a scris si in postarile de mai sus, este absolut necesar sa-i intocmiti contractul de mandat si nu uitati sa inscrieti in contract perioada de mandat aprobata in AG a membrilor (poate fi prevazuta si in Statut).
Daca aveti noroc, aceeasi procedura se poate urma si la ceilalti membrii ai com. executiv, precum si membrii comisiei de cenzori.
Succes!
E in regula daca persoana aleasa in functia de presedinte sau cenzor nu vrea sa fie platit si aceasta se poate consemna in contractul de mandat. Insa un contract e uu document cu mai multe capitole, cu drepturi, cu obligatii, cu sarcini mai generale sau mai concrete, cu clauze, poate cu prevederea unor sanctiuni..., dar in mod clar cu obligatii in indeplinirea atributiunilor.
Sigur se mai gasesc oameni in asociatii care sa-si asume indeplinirea unor asemenea sarcini fara sa solicite vreo plata, dar asta pentru scurt timp pana-si dau seama ca este o mare greseala. Si asta o vor constata cand dupa cateva luni vor fi reclamati de un vecin, catalogati drept hoti sau delapidatori pentru orice face sau nu face.
Am citit, de exemplu, pe acest forum cum adunarea generala hotaraste ceva contrar legii. Presedintele si cenzorul pot fi amendati cu minim 500 lei fiecare daca nu respecta legea indiferent ce a hotarat adunarea generala. Trebuie doar ca cineva sa sesizeze pe cine trebuie si cei doi sunt buni de plata. Nu stiu daca e corect ca unii sa munceasca gratuit si sa suporte sanctiuni pentru hotararea luata de altii.
Cred ca daca vrei sa ai o asociatie bine gospodarita, bine administrata, trebuie sa se implice cat mai multi membri ai asociatiei iar cei ce muncesc in functiile prevazute de legea 230/2007 (presedinte, membrii comitetului, cenzori, administratori, casier, contabil...) sa fie platiti si daca se poate sa fie chiar bine platiti. Atunci putem avea pretentia la ei sa-si faca treaba la un nivel cat mai ridicat.
Va multumesc pentru raspunsuri . Eu sper ca oamenii din aceasta asociatie sa fie la fel de uniti ca pana acum si sa nu fie probleme . :)
Buna ziua! Imi puteti spune daca se poate ca cenzorul ales sa fiu si membru al asociatiei?
Multumesc!
Da, nu este nici o interdictie in acest sens. Cenzorul nu poate fi membru al comitetului executiv.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor la asoc. de proprietari... pandatao pandatao Buna ziua! Poate fi ales cineva ca Cenzor la asoc. de prop. nefiind membra, deoarece apartamentul este doar pe numele sotului, care este insa ... (vezi toată discuția)
Denumire contract intre cenzor si asociatie de locatari sebilicka sebilicka Ce tip de contract se incheie intre cenzor si asociatie de locatari incepand cu data de 01.2013, model de contract si actul care inceteaza raporturile intre ... (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)