avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza in cazul inceperii unei succesiuni, dupa decesul ambilor parinti, cand unul dintre frati este decedat, dar are 2 copii din casatorii diferite, cu care nu s-a pastrat legatura. Ce se poate face in cazul in care nu se gasesc cei doi copii? Care sunt etapele? Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: mihaela1985 , utilizator 16:29, 9 Februarie 2016
Trebuie sa va adresati notarului public si sa-i spuneti care sunt posibili mostenitori de care dvs. aveti cunostinta.Notarul va cita mostenitorii de care aveti cunostinta,apoi,va v-a spune pasii de urmat.
La notarul public unde am fost, mi s-a spus ca este datoria mea de a cauta copiii si de a ii aduce la notar, iar in cazul in care nu ii gasesc, nu se poate incepe succesiunea. Problema este ca eu nu stiu cum i-as putea gasi (am doar numele,prenumele si CNP, iar adresa actuala nu o cunosc). La fel stiam si eu, ca se trimit citatii, dar la notar mi s-a spus ca nu se mai practica acesta metoda. Va rog sa imi spuneti unde pot gasi in lege aceasta procedura de citare a mostenitorilor. Multumesc mult.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
mihaela1985, utilizator
Faceti o cerere de Directia de evidenta a persoanelor si dumnealor va vor indica care sunt adresele oficiale ale celor doi frati.
La care Directie de evidenta? Nu stiu unde locuiesc acum.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2016
mihaela1985, utilizator
depuneti la directia nationala din Bucuresti. Incercati si la directia judeteana in raza careia locuiti. Daca nu ma insel, exista baza de date nationala, astfel incat oriunde depuneti, obtineti informatiile solicitate. Scrieti in cerere numele si prenumele, cnp-ul si ultimul domiciliul cunoscut (daca l-ati cunoscut vreodata)

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune yuly_amy yuly_amy buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu citeva sfaturi cum ar trebuii sa procedez -am fost 3 fratii -pariintii nostri au decedat -2 dintre fratii ... (vezi toată discuția)
Nu am nicio informație despre fratele meu de 3 ani, nu știu unde să-l găsesc. cum pot face succesiunea în această situație? rucanas rucanas Buna ziua In data de 02.03.2011 mama mea a decedat De drept suntem 2 mostenitori eu si fratele meu ,numai ca despre acesta nu mai am nici o informatie de 3 ... (vezi toată discuția)
Cum pot identifica mostenitorii unui un vecin decedat? andreistan andreistan Buna ziua, Avem (sau am avut) in bloc un vecin care a decedat acum aproape 2 ani, de atunci nu a mai venit nimeni la imobilul respectiv. [b]Cum putem ... (vezi toată discuția)