In data de 02.03.2011 mama mea a decedat
De drept suntem 2 mostenitori eu si fratele meu ,numai ca despre acesta nu mai am nici o informatie de 3 ani de cand a plecat in Italia.
Nu stiu de unde sa il gasesc.
Cum pot face succesiunea in aceasta situatie.
Va rog daca puteti sa ma indrumati deoarece l-a notariat au spus ca trebuie sa fim amandoi.
Va multumesc mult.
Nu este adevarat. Puteti dezbate succesiunea la notariat, fratele dvs daca nu a acceptat succesiunea in termen de 6 luni de la decesul mamei, este strain de succesiune in cond 700 VCC si dvs culegeti mostenirea. Va prezentati cu certificatul de deces al mamei, certificatul de nastere al dvs, actele de proprietate, 2 martori, se va face citarea fratelui la ultimul domiciliu cunoscut al acestuia si apoi intr un termen rezonabil se va elibera certificat de mostenitor numai cu dvs ca unic mostenitor.
romascanu
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Rămâne varianta instanță.
Cu citare prin publicitate. Însă, pentru a obține citarea prin publicitate va trebui să aveți mai mult decât „nici o informație”. Va trebui să învederați, motivat, că, deși ați făcut tot ce v-a stat în putință, nu ați reuşit să aflați domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat.
benjy
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Cereti Notarului sa dea anuntul si sa ceara de la evidenta populatiei ultima adresa si daca apare cumva altfel decat in viata si dupa aceasta procedura se va stabili daca este de gasit sau nu pentru ca autoritatile pentru evidenta populatiei comunica intre ele chiar daca procedura dureaza ceva timp dar asa se face , si se face pe tot teritoriul Romaniei, si notarul este obligat sa faca acest demers doar ca el nu v-a spus acest lucru ca asa este la noi trebuie sa stii tu ce sa ceri ca sa poti sa iti rezolvi treaba din pacate . Dupa aceasta procedura va poate face legal succesiunea .