avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu am nicio informație despre fratele meu de 3 ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu am nicio informație despre fratele meu de 3 ani, nu știu unde să-l găsesc. Cum pot face succesiunea în această situație?

Buna ziua

In data de 02.03.2011 mama mea a decedat
De drept suntem 2 mostenitori eu si fratele meu ,numai ca despre acesta nu mai am nici o informatie de 3 ani de cand a plecat in Italia.
Nu stiu de unde sa il gasesc.
Cum pot face succesiunea in aceasta situatie.
Va rog daca puteti sa ma indrumati deoarece l-a notariat au spus ca trebuie sa fim amandoi.
Va multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: benjy , utilizator 21:08, 23 Septembrie 2018
Nu este adevarat. Puteti dezbate succesiunea la notariat, fratele dvs daca nu a acceptat succesiunea in termen de 6 luni de la decesul mamei, este strain de succesiune in cond 700 VCC si dvs culegeti mostenirea. Va prezentati cu certificatul de deces al mamei, certificatul de nastere al dvs, actele de proprietate, 2 martori, se va face citarea fratelui la ultimul domiciliu cunoscut al acestuia si apoi intr un termen rezonabil se va elibera certificat de mostenitor numai cu dvs ca unic mostenitor.
Multumesc mult.In cazul acesta o sa merg la un alt notar si sper sa procedeze asa cum m-ati indrumat.O zi buna va doresc.
Am mers la un alt notar si recomandarea acestuia a fost aceeasi,sa ma adresez instantei.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
rucanas, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rămâne varianta instanță.
Cu citare prin publicitate. Însă, pentru a obține citarea prin publicitate va trebui să aveți mai mult decât „nici o informație”. Va trebui să învederați, motivat, că, deși ați făcut tot ce v-a stat în putință, nu ați reuşit să aflați domiciliul pârâtului sau un alt loc unde ar putea fi citat.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti Notarului sa dea anuntul si sa ceara de la evidenta populatiei ultima adresa si daca apare cumva altfel decat in viata si dupa aceasta procedura se va stabili daca este de gasit sau nu pentru ca autoritatile pentru evidenta populatiei comunica intre ele chiar daca procedura dureaza ceva timp dar asa se face , si se face pe tot teritoriul Romaniei, si notarul este obligat sa faca acest demers doar ca el nu v-a spus acest lucru ca asa este la noi trebuie sa stii tu ce sa ceri ca sa poti sa iti rezolvi treaba din pacate . Dupa aceasta procedura va poate face legal succesiunea .
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
benjy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesorala fara unul dintre mostenitori ContSters61389 ContSters61389 Tatal si fratele meu au deschis succesiunea in urma decesului mamei mele fara sa ma anunte. Au facut dezbaterea succesorala fara sa ma citeze. Intentia mea ... (vezi toată discuția)
Cum pot identifica mostenitorii unui un vecin decedat? andreistan andreistan Buna ziua, Avem (sau am avut) in bloc un vecin care a decedat acum aproape 2 ani, de atunci nu a mai venit nimeni la imobilul respectiv. [b]Cum putem ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezbate succesiunea dacă 2 moștenitori dintr-o căsătorie anterioară a tatălui nu sunt de găsit? Toma Leonora Toma Leonora Buna. Cum se poate dezbate succesiunea daca 2 mostenitori dintr-o casatorie anterioara a tatalui nu sunt de gasit? Va multumesc (vezi toată discuția)