Sunt pensionat gradul 2 din anul 2004, nu am avut luat in calculul pensiei perioada de studii de 5 ani facultate la zi , acum am adeverinta pentru aceasta perioada, pot solicita adaugarea acestei perioade si daca da se schimba cu ceva punctajul ?
Am avut 9 ani si 5 luni stagiu potential ( cu 0.60 punctaj, iar acum este 0.55) la recalculare ce valoare se va lua in calcul ?
Multumesc.
Nu cred ca poate schimba cu ceva la acest moment.
Valoarea ca puncte a stagiului potential este aproximativ egala cu cea a stagiului asimilat(facultate) 0,55-0,6 puncte.
La trecerea de la pensia de invaliditate la cea de limita de varsta poate influienta.
Depinde si de punctajul mediu anual aflat in plata.
buna care sunt ani de munca care ii aveti si care este varsta la care vati pensionat si cand ati terminat facultatea in functie de toate astea pensia poate scadea sau creste astept un raspuns, depinde pentru ca facultatea poate fi ca puncte maxim 0,25 astept raspunsca sa va pot spune exact, multa sanatate
stagiu realizat 25 ani 7 luni (din care 5 ani stagiu aferent grupa 1)
stagiu potential 9 ani 5 luni
pensionat la 45 ani 8 luni 25 zile
facultate 1978 - 1983 (inainte de prima angajare)
Punctajul mediu anual initial era =39,41942, dupa aplicarea grupa 1este= 45,25185
Nu inteleg punctajul ptr. anii de facultate, pentru aceasta perioada nu se ia in calcul 25% din salariu mediu deci practic rezulta un punctaj de 0.25000 pentru fiecare an ???
Va rog sa ma lamuriti. Multumesc mult.