avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcularea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcularea pensiei

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti cum influenteaza facultatea valoarea pensiei. Am absolvit o facultate tehnica de ingineri, cursuri de zi, 5 ani, in periada 1978-1983. Din cate am inteles, pentru fiecare an se calculeaza un punctaj, reprezentand 25% din salariul mediu din anul respectiv. Intrebarea mea concreta este daca totalul punctajului acumulat in perioada lucrata+ cel rezultat din cei 5 ani de facultate se imparte la stagiul efectiv de cotizare, sau se adauga si cei 5 ani de facultate? Multumesc!
Cu stima, Mariana Toma.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:21, 13 Februarie 2016
Am facut un calcul similar mai jos:

Miercuri, 10 Februarie 2016, 19:31
Calculele mele sunt urmatoarele:

1978(3 luni) = 0,14918 puncte
1979 = 0,61907
1980 = 0,63673
1981 = 0,60897
1982 = 0,56436
1983(7 luni) = 0,31959

Total = 2,89790 puncte pentru 4 ani si 10 luni facultate

Alte amanunte in acest topic:

www.avocatnet.ro/content/for...
Asta cu calculul punctelor am inteles-o. Intrebarea mea era daca totalul de puncte acumulate se imparte si la acesti 5 ani sau doar la stagiul de cotizare efectiva. De ce intreb asta? Daca se imparte totalul puctajelor anuale si la anii de facultate, practic ni se diminueaza pensia, deoarece pe ani din facultate punctajul este foarte mic. Nu am gasit nicaieri aceasta precizare. Puteti sa ma lamuriti? Multumesc.
Total puncte se imparte la stagiul complet
de ex:
2,89790:35

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie de invaliditate psorinp psorinp Sunt pensionat gradul 2 din anul 2004, nu am avut luat in calculul pensiei perioada de studii de 5 ani facultate la zi , acum am adeverinta pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Stagiul asimilat (armata, cursuri universitare de zi) MoraruLM MoraruLM Buna ziua, Cum ma ajuta la calculul pensiei pentru limita de virsta cele 9 luni de stagiu militar efectuat intre anii 1979-1980 si cei 5 ani de facultate ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare sorineldobre sorineldobre Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt ... (vezi toată discuția)