avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contract de muncă expirat-Cic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contract de muncă expirat-Cic

Buna ziua!
Va rog să mă ajutați în următoarea situație.
Pe data de 24 noiembrie am intrat în prenatal,pe data de 12 ianuarie am născut.
Zilele trecute m-au sunat de la muncă pentru a mă informa ca pe 29 februarie îmi expira contractul de munca(aveam contract pe 1 an),dar ei vor să îl prelungească pe perioadă nedeterminată.Mi-au propus să merg la.medicul de familie,să cer medical pe februarie până pe 28,urmand ca pe 29 să semnez contractul de munca,iar în martie să îmi dea medical de pe 1 dar să bifeze inițial(în loc de continu).Medicul de familie nu a fost de acord,a zis ca nu e legal,asa ca m-am gândit la o altă variantă:îmi iau medical pe februarie până pe 28,pe 29 semnez contractul de munca(pentru a mă putea întoarce după cei 2 ani de cic) și renunț la restul zilelor de medical,urmând să imi depun direct actele pt indemnizație.
Credeți ca mă afectează ca voi semna contractul pe 29 și voi figura ca și cum am lucrat o zi(sau 3-ca mai am și câteva zile de concediu rămase)când voi depune actele pentru indemnizație?
Restul condițiilor le îndeplinesc(42 zile de lăuzie ,12 luni lucrate anterioare nașterii)dar mă nedumerește pauză asta între medical și dată la care întru în Ccc.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:22, 10 Februarie 2016
@ cristinici

Daca durata c.i.m. expira pe data de 29.02.2016, atunci prelungirea duratei sau modificarea acesteia se va face cu aceasta data.

Si tot cu aceasta data, va puteti lua concediu medical.
Dr de familie nu vrea sa imi dea medical din 2 bucati(adica 1-28 februarie si apoi 1-30 martie) de aceea am decis sa intru in concediu crestere copil din martie.
Intrebarea mea este daca ma afecteaza cand depun dosarul pt indemnizatie aceasta intrerupere(data de 29 cand semnez contractul si voi figura ca si cum as fi la munca)?
Nu va afecteaza dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CCC , in opinia mea, situatia descrisa de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate OanaFacas1988 OanaFacas1988 Buna ziua , Sunt insarcinata in 15 saptamani, lucrez ca si consilier Clienti la o banca si am contractul de munca pe perioada determinata, urmand sa intru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil kimonloghi kimonloghi Buna ziua, daca am plecat de la vechiul loc de munca pe 4 ianuarie 2016, adica am incheiat contractul de munca) si am inceput la noul loc de munca cu 29 ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate naty_192000 naty_192000 am ctr de munca pe perioada determinata care expira in 29 dec 2011. in data de 27 decembrie intru in concediul prenatal. intrebarea daca intru in concediu in ... (vezi toată discuția)