avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale alegerea consiliului de administratie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

alegerea consiliului de administratie

Actionarul care detine un procent de 70 % din dreptul de vot se poate vota pentru alegerea sa in consiliul de administratie ? sau este valabila situatia ca la descarcarea de gestiune a administratorului ,adica nu poate vota descarcarea privind persoana sa?
Cel mai recent răspuns: fany62 , utilizator 11:45, 4 August 2009
Potrivit Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale:
Art. 192. - (1) Adunarea generala decide prin votul reprezentand majoritatea absoluta a asociatilor si a partilor sociale, in afara de cazul cand in actul constitutiv se prevede altfel.

Asadar, vedeti ce prevede si actul constitutiv.
Actul constitutiv nu prevede altceva. Deci este corect ca cel ales sa se poata vota pe el insusi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procentajul asociatilor jaga92 jaga92 Daca intr-un SRL cu 2 asociati, unul detine 55% iar celalat 45%, inseamna ca cel cu 55% ia toate deciziile ? sau procentul nu infulenteaza rolul decizional ? (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl xcaret xcaret Buna ziua, Cati membrii AGA sunt necesari a fi prezenti la o convocare AGA avand ca ordine de zi marirea capitalului social? Dar pentru acoperirea ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)