avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita prin poprire- Prescriere datorie
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita prin poprire- Prescriere datorie

Va rog frumos sa ma lamuriti, poate aveti experienta mai multa decat mine in privinta prescrierii datoriei. In febroarie 2012 ni s-a vandut locuinta cumparata prin banca prin credit ipotecar si totodata am fost si evacuati in martie 2012. In 2013 in martie am primit poprire pe salariu si eu si sotul (precizez ca sotul este titular de credit, iar eu sunt codebitor). Ne-am dat demisia amandoi, nu au reusit sa obtina nimic, deci n-au recuperat nimic, am facut contestatie la executare, dar am pierdut desi am avut dovezi zdrobitoare impotriva bancii precum ca am fost inselati la semnarea contractului si multe alte dovezi de ilegalitati pe care nu le-a luat nimeni in seama, m-am reprezentat singura fara avocat. Acum as dori sa stiu daca datoria este prescrisa in conditiile in care executarea prin poprire din 2013 s-a perimat, s-a desfiintat, iar ultima data de la care se calculeaza prescrierea este de la ultima realizare, acesta fiind in febroarie 2012. Mentionez ca inca nu am vazut actele, acum merg sa le iau de la serviciu si cred ca sunt de la vreun executor judecatoresc care tot el a si dat incuviintarea executarii silite. Va multumesc anticipat si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: elenish , utilizator 12:49, 18 Februarie 2016
Ne-au ajutat parintii sa traversam acea perioada.
Nu stiu daca intelegeti ce inseamna sa fi inselat la semnarea contractului de credit, sa ai dovezi zdrobitoare in acest sens, sa fi ignorat in totalitate de instantele de judecata, sa stii ca ai dreptate si sa fi nevoit sa fugi cu dreptatea in mana.
Pe scurt: la constituirea dosarului pt creditare ne-au ignorat existenta minorului, fara sa ne dea detalii (in realitate noi nu ne incadram pt acest credit, dar noi nu trebuia sa stim, trebuia doar sa fim prinsi in sistem cu orice pret), deci rata lunara fara minor a fost de 70% din veniturile familiei, deci cu minor, inca de la inceput rata lunara a depasit gradul maxim de indatorare legal. Acesta e doar un aspect; sunt multe de spus.
Am intrat in imposibilitate de plata la cateva luni de la semnarea contractului de credit imobiliar; dupa cum stiti nu exista negociere, doar inselatorii de tot felul in continuare. In febr. 2012 ni s-a vandut imobilul la licitatie (si aici ar fi multe de spus), iar pt diferenta plus dobanzi penalitati care cresc exponential, am primit in martie 2013 infiitare poprire pe salariu, moment in care am demisionat, iar banca nu a incasat nimic; acum in febr.2016 am primit iarasi pt poprire pe salariu, dar de la firma de recuperatori. O sa depun iarasi contestatie la executare pt a treia oara (prima fiind dupa evacuare, a doua in 2013, iar acum este a treia oara). La primele doua contestatii nu am facut nimic (m-am reprezentat singura); sentintele au fost seci, in favoarea bancii; nu am facut recurs, poate as fi reusit ceva in recurs, dar acum am de gand sa merg pana in instantele superioare.
Multumesc pentru raspunsuri!
Ma gandem la un moment dat, chiar sa fac plangere penala in acest sens impotriva bancii, sa fie analizat dosarul de creditare, sa fie anchetat cazul, deoarece nici noua nu ne convine ca un contract de credit ilegal (am invocat dol in celelalte conntestatii, dar nimic), sa produca efecte tot restul vietii si poate si generatia urmatoare.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
elenish, utilizator
Pt ce plangere penala, ca v-au dat credit când dvs nu va ajungeau veniturile sa plătiți rata?
Dvs nu știați cat va e salariul, ce cheltuieli aveți? Dacă nu aveați copil la data contractării și îl aveați pe urma? sau daca ati fi rămas vreunul șomer sau deceda? Toate aspectele astea trebuie sa le analizați înainte de a cere credit.
Banca are poate alte vini, dar nu o puteți acuza de dol ca v-a dat credit.

Demisia nu înseamnă că va ascundeți veniturile.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Cum doamnă înșelăciune că v-au dat creditul? Adică v-au forțat să îl luați? Nu cumva ați solicitat acel credit? L-au cheltuit ei, acel credit?
Sincer, am o limită destul de ridicată de înțelegere și empatizez deobicei cu astfel de probleme. Cei mai mulți dintre noi suntem debitori la bănci, deci cam în aceeași situație.

Dar e prima dată când aud că banca a făzut un abuz când a dat creditul. Așa ceva mi se pare incredibil. Nu mă miră deloc decizia Instanței și poate nu ar trebui să vă mire nici pe dumneavoastră.
Dacă nu aveați nevoie de credit, de ce l-ați luat? V-au silit? În ce au constat manoperele dolozive?

Nu cred că aveți vreo șansă de reușită cu astfel de afirmații, indiferent de Instanța căreia vă veți adresa.
Ilie1111 a scris:

Cum doamnă înșelăciune că v-au dat creditul? Adică v-au forțat să îl luați? Nu cumva ați solicitat acel credit? L-au cheltuit ei, acel credit?
Sincer, am o limită destul de ridicată de înțelegere și empatizez deobicei cu astfel de probleme. Cei mai mulți dintre noi suntem debitori la bănci, deci cam în aceeași situație.

Dar e prima dată când aud că banca a făzut un abuz când a dat creditul. Așa ceva mi se pare incredibil. Nu mă miră deloc decizia Instanței și poate nu ar trebui să vă mire nici pe dumneavoastră.
Dacă nu aveați nevoie de credit, de ce l-ați luat? V-au silit? În ce au constat manoperele dolozive?

Nu cred că aveți vreo șansă de reușită cu astfel de afirmații, indiferent de Instanța căreia vă veți adresa.

M-au intrebat daca avem copii, la care am raspuns: da avem un copil. Ni s-a spus: nu aveti nici-un copli.si au facut documentatia cum au vrut ei. Nu am stiut faptul ca rata lunara se calculeaza in functie de cosul de subzistenta al fiecarui membru al familiei, iar banca a profitat din plin de nestiinta noastra. Numai in 3-4 luni a crescut rata lunara cu aproximativ 4 mil vechi. A fost un credit neperformant inca din faza de analiza a dosarului si ne-au fost ascunse multe lucruri pe care noi nu le stiam.
Se pare ca daca indraznesti sa-ti spui problemele, deranjezi.
Nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut noi in cativa ani cu acesta banca. Luptam pe toate caile, asa ca e firesc sa ne intereseze toate optiunile.
Imi cer scuze daca am deranjat. Multumesc pt intelegere.
Vă rog să nu vă supărați! Am încercat să vă prezint situația într-un mod obiectiv, pentru a vă ajuta să înțelegeți situația.

Dacă s-a comis o infracțiune, ați fost coautori, ați semnat contractul în deplină cunoștința de cauză. dar fiți liniltită, nu este nicio infracțiune.

Creditul este neperformant doar pentru că nu ați reușit să vă respectați obligațiile de plată, pe care vi le-ați asumat cu bunăștiință.

Este bine că vă doriți să luptați, însă căutați argumente solide și nu argumente ce sunt împotriva dumneavoastră pentru că vă demonstrează reaua-credință și nu altceva.
Din ceea ce spuneți, rezultă că Dumneavoastră știați că nu puteți plăti ratele încă din momentul când ați luat creditul, ceea ce înseamnă că, împreună cu angajatul Băncii, ați înșelat Banca, cu bunăștiință.

Încercați să vedeți dacă nu sunt clauze abuzive în contract, există pe internet listă cu clauze declarate abuzive, pentru fiecare bancă în parte. Aici ați avea șanse de câștig, nu în altă parte.

Alte discuții în legătură

Imprumut nevoi personale cu garantie laryp laryp In 2008, am facut un imprumut de nevoipersonale la [banca ], si am pus garantie casa, la evaluare in 2008 locuinta valora 100 000 euro, eu am imprumutat doar ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar neachitat anghelgeorgiana anghelgeorgiana in cazul in care nu se mai achita un credit ipotecar si valoarea apartamentului achizitionat a scazut mult fata de anul 2008 ,prin ce metode isi recupereaza ... (vezi toată discuția)
Executare silita Bonaparte33 Bonaparte33 Salut, datorifa faptului ca am multe rate, nu am reusit sa le platesc la timp si am intrat pe lista neagra a iroului de Credit. Banca la care am cea mai mare ... (vezi toată discuția)