avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit pe dividende IMM
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit pe dividende IMM

Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare. Pentru un IMM cu impozit pe venit de 3%, cat este impozitul pe dividende? Se aplica cel de 5% sau cel vechi de 16%? Nu gasesc nimic in sensul asta pe net, iar contabilul meu sustine ca se aplica cel de 16%. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: thegospelofcain , utilizator 10:41, 10 Februarie 2016
Buna ziua,
Dividendele distribuite persoa­nelor fizice si juridice romane, precum si dividendele obtinute din Romania de persoane nerezidente, vor fi impo­zitate cu 5%.
Pe ce se bazeaza contabilul dv? unde scrie ca la IMM-uri nu se aplica?
Asta mi se parea si mie ciudat, ca nu gasisem nimic in sensul asta. Nu stiu exact pe ce se bazeaza. E un IMM normal, fara angajati, un singur actionar, impozit 3% pe venit, neplatitor de tva, incasarile anuale in jur de 10.000 de euro. Va multumesc foarte frumos pentru raspuns!
Am inteles.
Este o cota unica de 5% pentru toate pers juridice (exceptie fac cele carora nu li se aplica, dar in sensul ca acestea sunt scutite...nu ca ar plati 16%!) deci n-ati gasit, pentru ca nu scrie!
Doar daca ati inteles gresit, dar un contabil sa va spuna asta #-o
Toate cele bune!
Va multumesc foarte frumos. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe dividende ? mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividende este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende mimiz mimiz Buna Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividente este la fel 16%. In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)