Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare. Pentru un IMM cu impozit pe venit de 3%, cat este impozitul pe dividende? Se aplica cel de 5% sau cel vechi de 16%? Nu gasesc nimic in sensul asta pe net, iar contabilul meu sustine ca se aplica cel de 16%. Va multumesc.
Buna ziua,
Dividendele distribuite persoanelor fizice si juridice romane, precum si dividendele obtinute din Romania de persoane nerezidente, vor fi impozitate cu 5%.
Pe ce se bazeaza contabilul dv? unde scrie ca la IMM-uri nu se aplica?
Asta mi se parea si mie ciudat, ca nu gasisem nimic in sensul asta. Nu stiu exact pe ce se bazeaza. E un IMM normal, fara angajati, un singur actionar, impozit 3% pe venit, neplatitor de tva, incasarile anuale in jur de 10.000 de euro. Va multumesc foarte frumos pentru raspuns!
Am inteles.
Este o cota unica de 5% pentru toate pers juridice (exceptie fac cele carora nu li se aplica, dar in sensul ca acestea sunt scutite...nu ca ar plati 16%!) deci n-ati gasit, pentru ca nu scrie!
Doar daca ati inteles gresit, dar un contabil sa va spuna asta #-o
Toate cele bune!
Contabilitate
liliana alba
buna ziua,
am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende
mimiz
Buna
Daca stiu bine impozitul pe profit este de 16 %, iar impozitul pe dividente este la fel 16%.
In cazul in care asociatul unic al unei firme este o ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.