avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de preferinta al chiriasului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de preferinta al chiriasului

Buna ziua!
Situatie:
- contract de inchiriere intre un profesionist si o autoritate publica
- perioada determinata
- clauza contractuala 1: chiriasul, in situatia in care doreste prelungirea valabilitatii contractului va inainta o solicitare cu 30 de zile inainte de expirare.
- clauza contractuala 2: partile pot conveni de comun acord prelungirea valabilitatii contractului la expirare prin act aditional.

Intrebare:
1) sa presupune ca proprietarul nu este de acord cu prelungirea (fara a avea un motiv intemeiat) si dispune org. unei noi licitatii pentru inchirierea spatiului. In acest caz chiriasul isi poate exercita dreptul de preferinta in vreun fel sau care ar fi solutiile sa poata ramane in continuare chirias?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Clauza preferinta ramy84 ramy84 In fapt, a existat un contract de inchiriere intre S.C. X S.R.L. in calitate de chirias si S.C. Y S.R.L.avand calitatea de proprietar, pe durata ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere agnes1999 agnes1999 Buna ziua, As dori sa-mi explice cineva ce inseamna: \"Prezentul contract este investit cu formula executorie, conform art.969 Cod Civil, fara nici o alta ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de inchiriere ContSters62729 ContSters62729 Am facut un contract de inchiriere al unui spatiu comercial pe o perioada de 3 ani. Acum chiriasul a dorit o chirie mai mica (criza),iar eu m-am folosit de ... (vezi toată discuția)