Mama lui X a murit in urma cu 2 saptamani. femeia nu avea pensie, un ajutor de cate zeci de lei. din cate stiu.
Fiul a inmormanatat-o suportand toate cheltuielile. El avea contractul de munca suspendat la moartea mamei lui, lucreaza la o firma de constructii care pe perioada iernii cand nu se poate lucra suspenda muncitorii. Poate beneficia X de ceva ajutor de inmormantare? Contabila societatii a zic ca nu fiindca daca firma / salariatul nu a platit CAS nu poate cere ajutorul.
Acordarea ajutorului de deces , prevazut de Legea nr.263/2010, nu este conditionata de plata contributiei de asigurari sociale.
Ajutorul de deces, acordat in baza Legii 263/2010, se poate obtine la de la platitorii acestui drept de asigurari sociale, respectiv de la casa teritoriala de pensii, daca sustinatorul decedat era pensionar sau de la angajatorul asiguratului decedat.
De asemenea, se poate beneficia de ajutor de inmormantare acordat de angajator in baza prevederilor c.i.m., c.c.m. aplicabil sau reg.intern.
In anumite conditii, primaria poate acorda si ea un astfel de ajutor.
Ajutor de inmormantare
Remus47
Am avut un salariat care a decedat si familia imi cere ajutor de inmormantare , desi in contractul individual de munca nu era stipulat asa ceva. Casa de pensii ... (vezi toată discuția)