avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor inmormantare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor inmormantare

Mama lui X a murit in urma cu 2 saptamani. femeia nu avea pensie, un ajutor de cate zeci de lei. din cate stiu.
Fiul a inmormanatat-o suportand toate cheltuielile. El avea contractul de munca suspendat la moartea mamei lui, lucreaza la o firma de constructii care pe perioada iernii cand nu se poate lucra suspenda muncitorii. Poate beneficia X de ceva ajutor de inmormantare? Contabila societatii a zic ca nu fiindca daca firma / salariatul nu a platit CAS nu poate cere ajutorul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 13 Februarie 2016
Acordarea ajutorului de deces , prevazut de Legea nr.263/2010, nu este conditionata de plata contributiei de asigurari sociale.

Ajutorul de deces, acordat in baza Legii 263/2010, se poate obtine la de la platitorii acestui drept de asigurari sociale, respectiv de la casa teritoriala de pensii, daca sustinatorul decedat era pensionar sau de la angajatorul asiguratului decedat.

De asemenea, se poate beneficia de ajutor de inmormantare acordat de angajator in baza prevederilor c.i.m., c.c.m. aplicabil sau reg.intern.

In anumite conditii, primaria poate acorda si ea un astfel de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de inmormantare poate fi platit si de angajator si de casa pensiei? adrianamantarau adrianamantarau Bunicul meu a decedat in urma cu cateva zile. Ma interesa sa stiu daca pot beneficia de ajutorul de inmormantare si din partea angajatorului. Din partea Casei ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare cerveza123 cerveza123 Buna ziua! Am un angajat a carui mama a decedat. Aceasta avea ajutor social de la primarie. Ea nu era trecuta ca si coasigurat al angajatului. Primaria a spus ... (vezi toată discuția)
Ajutor de inmormantare Remus47 Remus47 Am avut un salariat care a decedat si familia imi cere ajutor de inmormantare , desi in contractul individual de munca nu era stipulat asa ceva. Casa de pensii ... (vezi toată discuția)