avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data reintoarcerii la locul de munca dupa finalizarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data reintoarcerii la locul de munca dupa finalizarea CCC-ului

Buna ziua !
Am nascut pe data de 24 aprilie 2014 si am optat pentru CCC 2 ani de zile.
Va rog mult sa imi spuneti data exacta la care trebuie sa reincep munca.
Cu cat timp inainte de finalizarea CCC-ului trebuie sa fac cererea de reincadrare la firma angajatoare?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:05, 12 Februarie 2016
Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC , atucni durata CCC pentru mama se reduce cu o luna. In speta, data revenirii dvs la locul de munca va fi data de 25.03.2016

Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC , atucni durata CCC pentru mama nu se mai reduce cu o luna. In speta, data revenirii dvs la locul de munca va fi data de 25.04.2016

Legea nu prevede cu cat timp inainte de terminarea CCC trebuie sa depuneri cererea de reluare a activitatii.

Am inteles ca sotul poate depune o cerere prin care renunta la CCC.In acest caz cum se procedeaza? Cand reiau activitatea?
Ar trebui sa ne spuneti daca tatal copilului indeplineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC ?
Are continuitate profesionala in cele 12 luni anterioare nasterii copilului.
In acest caz, durata CCC pentru mama se va reduce cu o luna. In speta, data revenirii dvs la locul de munca va fi data de 25.03.2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcere din concediu crestere copil maxim_paula maxim_paula Buna Ziua, doresc sa va intreb despre faptul ca, am o angajata care trebuie sa se intoarca din concediu de ingrijire copil doar ca nu suntem siguri da ... (vezi toată discuția)
Revenire cic GabrielaMarinela GabrielaMarinela Buna ziua, Ma intereseaza cu ce data trebuie sa se revina la serviciu, daca copilul este nascut pe data de 7 noiembrie 2013. iar cererea pentru ingriirea ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal pustyu77 pustyu77 buna seara.sunt in concediu prenatal pe durata de 2 ani si in februarie implinesc 2 ani de cand am intrat.intrebarea mea este,cand tre sa ma prezint la ... (vezi toată discuția)