avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ce trebuie sa facem ?
Discuție deschisă în Executare silită

Ce trebuie sa facem ?

Buna seara,
Soția mea a contractat un credit de nevoi personale de la ING in anul 2010 pe 10 ani cu o rata lunară de 1000 lei.La început a fost ok ,plătea ratele integral si la timp insa veniturile familiale s-au diminuat si datorita celor doua credite in CHF la care este coplatitor dar chiar si asa a achitat lunar cate 500 lei.
Am solicitat in mai multe rânduri solutii de reesalonare din partea băncii insa de fiecare data ne-am lovit de refuz ,cu toate ca le-am explicat in nenumărate rânduri ca vrem sa plătim asa cum trebuie insa nu avem potenta financiară necesara.
Nu i-a interesat va ,mai mult au inceput sa ne ameninte la telefon ca ne vor executa ,ne-au vorbit in batjocura si ni s-au adresat total neprofesionist.
Mentionez ca atunci când am solicitat creditul am fost foarte transparenti in relație cu banca in sensul ca am declarat atât veniturile cat si datoriile pe familie EXACT asa cum sunt ele insa ni s-a spus ca nu-i problema,ca la evaluare nu vor lua in calcul toate creditele cu doar pe cele ale sotiei (cu toate ca era si este coplatitor la creditele ipotecare in CHF).
In seara aceasta ,am gasit in cutia postală plic,adus de o firma de curierat si care trebuia înmânat personal si cu prioritate (conform stampilei de pe plic) un plic sosit de la Executor judecătoresc din Braila in care sotia este instiintata ca are de plătit restul de credit si onorariul executorului si alte documente emise in data de 01.02.2016 cu drept de contestatie in15 zile de la instiintata, deci ar mai fi 5 zile.
Intr-un alt document din acel plic sotia este instiintata ca o se va pune peoprire pe toate veniturile pana la recuperarea datoriei.
Totodata mentionez ca nu am fost citați in prealabil si nici nu am mai fost contactați telefonic sau in scris de catre banca iar noi in tot acest timp am plătit lunar cate 50%din rata.
Va rugam frumos sa ne ajutati cu un sfat pentru aceasta situație.
Multumim frumos!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:19, 11 Februarie 2016
Nu aveti de ce sa fiti citati, iar pt contestatie trebuie sa aveti un motiv, al dvs care ar fi ?
Cine a cerut executarea, banca sau vreo firma ?
Termenul de contestatie curge de la comunicare nu de la data intocmirii actelor.
Doar dacă în contracte sunt clauze abuzive ( verificați pe internet ce au decis Instanțele în spețe similare cu banca dumneavoastră), puteți ieși ușor din această problemă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare - si partaj victor77 victor77 Buna ziua, As dori sa stiu daca in cadrul contestatiei la executare inceputa de executor, in situatia mea de debitor as putea introduce partajul . In 2008 ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)