Buna seara.
Fiul meu implineste 18 ani si este in clasa a XI a. Beneficiaza de pensie alimentara pana termina scoala? Daca da, trebuie sa anunt firma tatalui care vireaza pensia ca mai continua scoala? Este necesar sa fac asta in fiecare an pana la finalul scolii?
Multumesc
Sper sa nu ma insel, dar cred ca in hotarare se stipuleaza "pana la majoratul minorului". El poate primi pensie in continuare dar trebuie, major fiind, sa ceara in instanta o prelungire de pensie, dovedind ca inca urmeaza o scoala.
Odată cu majoratul fiului dumneavoastră ieșiți din joc.
Fiul dumneavoastră va trebui să introducă acțiune în instanță pe cont propriu prin care să solicite întreținere până termină liceul.
Firma nu mai poate reține după ce împlinește 18 ani, pentru că așa scrie în hotărârea judecătorească, până la 18 ani.
Până la 18 ani pensia minorului este plătită către dumneavoastră, pe când după 18 ani, majorul va fi beneficiarul de drept al banilor, nu dumneavoastră.
Pensie alimentara
apr0ape_om
Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu .
Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)