avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara -copil in varsta de 18 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara -copil in varsta de 18 ani

pentru pensia alimentara a copilului care face in luna mai 2011 -18 ani si inca este elev in clasa a XI la cursuri de zi , cine depune cerere la judecatorie ? Mama sau copilul (major)? Este posibil sa se continue plata pensiei alimentare avand in vedere ca este in clasa a XI si hotararea judecatoreasca mentioneaza "plata pensiei alimentare pana la implinirea varstei de 18 ani''? Ce acte trebuie depuse si cand ?:) Ce articole mentioneaza plata in continuare a pensiei alimentare de catre tata si pana la ce varsta avand in vedere ca dupa terminarea liceului copilul are de gand sa dea la facultate la zi ?

Cel mai recent răspuns: Serban Tanase , Consultant asigurari 13:50, 4 Aprilie 2011
La dosar ca acte puneti; hotararea de divort, ultima hotarare prin care s-a stabilit pensia de intretinerea minorului, copie dupa certificatul de nastere, adeverinta de la Scoala unde isi desfasoara activitatea ca elev, o adeverinta de la ANAF-Jud.X, cererea poate fi facuta si de fiul interesat ca poate sa-si invoce drepturile in instanta, deci; poate sta in judecata ca parte activa de "reclamant", invocand un drept ""subiectiv"". Temeiul de drept' Legea Nr.272/2004 si Constitutia Romaniei privind "drepturile tineretului".=D>
Copilul major depune actele in nume propiu , altfel actiunea nu este admisa...studiati Codul familiei si in general actiunea se bazeaza pe motivarea instantei anterioare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara theya_05 theya_05 daca baiatul meu implineste luna aceasta 18 ani, dar este elev in clasa a XI-a, la zi, tatal lui mai are obligatia platii pensiei alimentare ? ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Sistare pensie alimentara, copil 18 ani?! ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! Sunt divortata de 3 ani, iar din casnicie au rezultat doi copii (18 ani, respectiv 12 ani) Fiul meu a implini,t in 2 martie, 18 ani. Este elev ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere moisetdo moisetdo Fiul meu implineste 18 ani luna aceasta si stiu ca trebuie deschisa o actiune pentru continuarea platii pensiei de intretinere de catre tatal sau, care oricum ... (vezi toată discuția)