avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

daca baiatul meu implineste luna aceasta 18 ani, dar este elev in clasa a XI-a, la zi, tatal lui mai are obligatia platii pensiei alimentare ? ce demersuri trebuie sa fac eu in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:50, 13 Mai 2015
Tatal este obligat sa contribuie la cresterea copilului pana la finalizarea studiilor, dar nu mai mult de 26 ani.

Baiatul devenit major va trebui sa il dea in judecata pe tatal lui si sa solicite obligarea acestuia la plata pensiei pana la finalizarea studiilor.
Obligatia de plata a pensiei de intretinere in favoarea minorului inceteaza de drept la varsta de 18 ani, insa avand in vedere ca acesta va deveni major si se afla in continuarea studiilor, este necesar sa se stabilieasca din nou pensia de intretinere.
Prin urmare copilul major formuleaza actiunea in nume propriu, solicita stabilirea pensiei in favoarea sa avand in vedere ca se afla in continuarea studiilor, probeaza acest fapt cu o adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza si in acest mod pensia se va stabili de la data introducerii actiunii si pana la terminarea studiilor, insa nu mai tarziu de 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara 18 ani gimike gimike Dupa divort, acum 15 ani, tatal nu a platit pensia alimentara,mama a renuntat, datorita avocatei care a intimimidat-o, sa mai ceara pensia.Copilul a implinit ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gordojmu gordojmu Intrebarea ar fi : daca se mai poate solicita in instanta, pensie alimentara pentru un copil, daca : divortul a survenit in 1993 si nu s-a solicitata ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara renate10 renate10 Buna.Dupa ce copilul face 18 ani cit timp trebuie platit pensie alimentara ,mai precis legea cati ani stabileste (vezi toată discuția)