avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Fiul meu implineste 18 ani luna aceasta si stiu ca trebuie deschisa o actiune pentru continuarea platii pensiei de intretinere de catre tatal sau, care oricum nu prea plateste. Fiul meu este elev in clasa a XI-a si va rog daca ma puteti ajuta cu un model de actiune Fostul sot este stabilit in Italia din 1999, are stabilita o pensie de 100 Euro/luna din care plateste numai de 2 ani 50 Euro/luna.
Cu sprijinul MInisterului de Justitie din Romania am trimis hotararile judecatoresti autoritatilor italiene dar totul se misca f. incet sau mi se spune ca nu are de unde plati, dar fostul sot la o actiune pe care a depuso privind reducerea pensiei de intretinere a depuso copie dupa contractul sau de munca in care era trecut salariu de 1130 Euro/luna.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: moisetdo , utilizator 20:12, 11 Ianuarie 2012
Acte necesare:
- hotararea de divort legalizata ,
-adeverinta de la liceul respectiv,
-certificat de nastere in copie xerox.
Actiunea este scutita de plata taxei de timbru.

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul ................... (numele si prenumele reclamantului), domiciliata in localitatea ...................., judetul ............... str. ............., nr. ........, etajul ........., apart. ........, chem in judecata si personal la interogatoriu pe ................... (numele si prenumele paratului), domiciliat in localitatea .................., judetul ..............., str. .............., nr. ........, etajul ......., apart. ........., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa-l obligati sa-mi plateasca o pensie lunara de lei .................. cu incepere de la data de .............. Cer de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.

Motivele actiunii sunt urmatoarele:

In fapt, prin sentinta civila nr. ................... din ................... a ........................ s-a pronuntat desfacerea casatoriei dintre mama mea si parat, eu fiind încredințat spre crestere si educare .......... (numele mamei), rezultat din aceasta casatorie. De la data ramanerii definitive a hotararii de divort si pana in prezent...................... (paratul nu a contribuit cu nimic a contribuit doar cu ....... / la cheltuielile de intretinere ale mele desi are un venit de lei ................. ca salariu la ................... mentionez ca eu nu am nici un venit, fiind elev iar mama mea are un venit de ... lei.

In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 499, alin. 3, 4, art. 525 din Codul Civil.

Inteleg sa ma folosesc de proba cu interogatoriul paratului - care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune - si de proba cu acte, si anume de sentinta de desfacere a casatoriei cu paratul, de certificatul de nastere, de adeverinta asupra salarizarii mamei mele, adeverintă de la unitatea de învățământ pe care o urmez si de adeverinta asupra salarizarii paratului.

Depun prezenta actiune, precum si copii certificate de pe actele sus-mentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.

Semnatura reclamantei,

......................

DOMNULUI PRESEDINTE AL ................
Va multumesc, mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Localitatea unde pot chema in instanta? claudia_clau_b claudia_clau_b Fetita mea a implinit 18 ani luna aceasta si este in clasa a XI -a la un liceu teoretic . Ca tatal acesteia sa-i plateasca in continuare pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara apr0ape_om apr0ape_om Buna ziua, am o nelamurire privind pensia alimentara stabilita pentru fiul meu . Peste 1 luna acesta implineste 18 ani , dar este elev in clasa a XI-a la un ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara -copil in varsta de 18 ani fyore fyore pentru pensia alimentara a copilului care face in luna mai 2011 -18 ani si inca este elev in clasa a XI la cursuri de zi , cine depune cerere la ... (vezi toată discuția)