DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul ................... (numele si prenumele reclamantului), domiciliata in localitatea ...................., judetul ............... str. ............., nr. ........, etajul ........., apart. ........, chem in judecata si personal la interogatoriu pe ................... (numele si prenumele paratului), domiciliat in localitatea .................., judetul ..............., str. .............., nr. ........, etajul ......., apart. ........., pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa-l obligati sa-mi plateasca o pensie lunara de lei .................. cu incepere de la data de .............. Cer de asemenea, cheltuieli de judecata si onorariu de avocat.
Motivele actiunii sunt urmatoarele:
In fapt, prin sentinta civila nr. ................... din ................... a ........................ s-a pronuntat desfacerea casatoriei dintre mama mea si parat, eu fiind încredințat spre crestere si educare .......... (numele mamei), rezultat din aceasta casatorie. De la data ramanerii definitive a hotararii de divort si pana in prezent...................... (paratul nu a contribuit cu nimic a contribuit doar cu ....... / la cheltuielile de intretinere ale mele desi are un venit de lei ................. ca salariu la ................... mentionez ca eu nu am nici un venit, fiind elev iar mama mea are un venit de ... lei.
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 499, alin. 3, 4, art. 525 din Codul Civil.
Inteleg sa ma folosesc de proba cu interogatoriul paratului - care urmeaza a fi citat cu aceasta mentiune - si de proba cu acte, si anume de sentinta de desfacere a casatoriei cu paratul, de certificatul de nastere, de adeverinta asupra salarizarii mamei mele, adeverintă de la unitatea de învățământ pe care o urmez si de adeverinta asupra salarizarii paratului.
Depun prezenta actiune, precum si copii certificate de pe actele sus-mentionate, in dublu exemplar, dintre care unul pentru instanta si altul pentru a fi comunicat paratului.
Semnatura reclamantei,
......................
DOMNULUI PRESEDINTE AL ................
~ final discuție ~