avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... localitatea unde pot chema in instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

localitatea unde pot chema in instanta?

Fetita mea a implinit 18 ani luna aceasta si este in clasa a XI -a la un liceu teoretic . Ca tatal acesteia sa-i plateasca in continuare pensie de intretinere trebuie musai ca chemarea in instanta sa aiba loc numaidecat in localitatea unde s-a stabilit hotararea judecatoreasca pentru obligarea platii pensiei ? Mentionez ca locuim in Vrancea iar hotararea a fost emisa in Bacau. Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:51, 27 Martie 2013
Majora trebuie sa isi cheme in judecata tatal la domiciului ei la judecatoria de domiciliu, formuleaza o actiune in plata pensie intretinere major atasaza certificatul de nastere hotararea veche si adeverinta de elev .
bafta
Competenta este alternativa, prin urmare fiica dvs. poate formula actiunea si la judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza.
Actiunea de stabilire pensie in favoarea majorului aflat in continuarea studiilor este scutita de plata taxei de timbru.
Daca tatal realizeaza venituri este necesar sa indice instantei loclul de munca al acestuia pentru comunicarea veniturilor realizate.
Inscrisurile necesare sunt:- hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere in favoarea minorei ( copie xerox a hotararii legalizate), certificat de nastere ( in copie xerox) si adeverinta eliberata de institutia de invatamant ale carei cursuri le urmeaza.
Atat actiunea cat si inscrisurile se depun in dublu exemplar ( pentru instanta si pentru comunicare parat).
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere prelungire pensie intretinere,copil major,dar inca la studii ContSters145300 ContSters145300 Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa-mi spuna cineva cum se intocmeste aceasta cerere de prelungire a pensiei de intretinere a copilului,pe care o sa ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara theya_05 theya_05 daca baiatul meu implineste luna aceasta 18 ani, dar este elev in clasa a XI-a, la zi, tatal lui mai are obligatia platii pensiei alimentare ? ce demersuri ... (vezi toată discuția)
Cerere de stabilire pensie student- continut, acte necesare, instanta competenta Sorana29 Sorana29 Buna seara , am 18 ani , sunt anul 1 la facultate .As dori sa fac o cerere ,pentru a il obliga pe tatal meu sa imi continue plata pensiei alimentare . Ma ... (vezi toată discuția)