avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general serviciul de compensare IMI
Discuție deschisă în Contabilitate în general

serviciul de compensare IMI

As dori sa stiu daca aveti idee care sunt persoanele juridice obligate la completarea serviciului de compensare gama.imi.ro (precizez ca se face referire la ordonanta 77/1999 cu completarile ulterioare - lipsa de cunostinte si de experienta nu imi permite intelegerea, sa spunem, corecta a documentelor legislative)
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: kryket , utilizator 19:58, 4 August 2009
Toata legislatia si detaliile sunt pe site-l lor .De regula societatile care au multe compensari.Nu prea depinde de marine ci de cei cu care faci compensarea.Daca circuitul de compensare are 1 sau mai multi parteneri si acestia fac compensari prin IMI atunci te conformezi.De regula marii contribuabili si cei care fac compensari cu regiile de stat au acest gen de compensari.Am facut compensari si cu firme mai mici daca circuitul cuprindea 6-10 parteni, printre care Electria, Hidroelectrica, Uzina de apa grea de la Tr Severin.
Problema mea sta de fapt in felul urmator: un client ne-a informat ca nu suntem inscrisi la acest serviciu si din acest motiv el nu poate introduce facturile eliberate de noi ( in luna mai) pe baza carora el a solicitat o rambursare de tva. Dar daca eu nu realizez nicio operatie de compensare tb sa ma inscriu? De aici apar nelamuririle mele....Clientul respectiv a precizat ca va avea un control in aceasta sapt si ca vor sa verifice daca au trecut facturile in serviciul IMI si nu inteleg de ce trebuie sa ne inscriem si noi....
Luati legatura cu cei de la IMI sa va inscrieti in baza lor de date.Din cate stiu(poate s-au mai schimbat) trebuie sa aveti o adresa de e-mail a societatii.Pasii vii spun ei daca nu sunt afisati pe site.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportare la imi? expro expro cine trebuie sa raporteze la IMI? toti agentii economici care au datorii scadente>10000 si 30 de zile? dar daca am contracte in care se specifica termenele de ... (vezi toată discuția)
Compensare in trei ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine cum pot face o compensare intre 3 societati. Ce documente? Exista ordin de compensare in trei? Daca da as dori si eu un ... (vezi toată discuția)
Compensare intre un agent economic din romania si unul din ue noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este parerea dvs prind compensare intre doi agenti economici, unul din Romania si unul din ... (vezi toată discuția)