avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... penalitati calcul pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

penalitati calcul pensie anticipata

buna ziua
sunt nascut 20/07/1969 si lucrez din februarie 1988 in subteran grupa 1, speciala doresc sa aflu daca ies la pensie anticipat am penalitati la calcului pensiei
multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:23, 11 Februarie 2016
Daca va incadrati aici:

ART. 30
(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:
a) unitatile miniere, pentru personalul care isi desfasoara activitatea in subteran cel putin 50% din timpul normal de munca in luna respectiva;

-Limita de varsta la 45 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot beneficia de pensie? ioan prazniciuc ioan prazniciuc am lucrat 16 ani in subteran dupa care unitatea sa inchis la ce varsta as putea sa beneficiez de ei.? nascut 1969 multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Despre pensionarea din minerit l_iman69 l_iman69 Am si eu o nelamurire am lucrat in minerit in grupa speciala 19 ani si 5 luni pana la data de 3.01.2006 cand am fost disponibilizat conf OUG 8/2003. Din ... (vezi toată discuția)
Pot iesi la pensie? albui7508@gmail.com albui7508@gmail.com Am virsta de 50 de ani.Am lucrat la exploatarea miniera comanesti 16 ani ca miner subteran si5 ani la hidroconstructia cluj ,santier rastolita2 ca miner ... (vezi toată discuția)