avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot iesi la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot iesi la pensie?

Am virsta de 50 de ani.Am lucrat la exploatarea miniera comanesti 16 ani ca miner subteran si5 ani la hidroconstructia cluj ,santier rastolita2 ca miner subteran.Eu beneficiez de noua lege din 17 noiebrie cu reducerea virstei de pensionare? Pot iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 17:35, 30 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.30
(1) În sensul prezentei legi, locurile de muncă în condiții speciale sunt cele din:
a) unitățile miniere, pentru personalul care își desfășoară activitatea în subteran cel puțin 50% din timpul normal de muncă în luna respectivă;

Daca aveti 20 de ani lucrati care se incadreaza in conditiile(prevederile) mai sus, puteti sa va deschideti dreptul la pensie de limita de varsta oricand doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data iesirii la pensie - activitate in subteran mincinosul mincinosul buna seara , am intrebare referitoare la pensionare, tatal meu are 31 de ani si 7 luni vechime in munca din care 16 ani lucrati in minerit, si implineste 56 de ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor gigisindile gigisindile De la 1 octombrie au intrat la recalcularea pensiilor o categorie de pensionari. Daca o persoană a lucrat 24 ani și 9 luni in minerit și a ieșit la pensie ... (vezi toată discuția)
Grupa i de munca coco1961 coco1961 Am lucrat 20 de ani in grupa speciala la CFR, 3 ani si 6 luni in grupa II 100%, 3 ani si 8 luni miner subteran 100% la IPEG Campulung Moldovenesc. Casa de ... (vezi toată discuția)