avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand pot beneficia de pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand pot beneficia de pensie?

am lucrat 16 ani in subteran dupa care unitatea sa inchis la ce varsta as putea sa beneficiez de ei.? nascut 1969 multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ioan prazniciuc , utilizator 14:15, 9 Octombrie 2017
Ce stagiu de cotizare aveti ?
Doar cei 16 ani ?
Buna ziua .mai am cotizat inca 15 conditii normale(sofer constructii ,alpinist utilitar)
Legea 263/2010

Articolul 30
(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:
a) unitatile miniere, pentru personalul care isi desfasoara activitatea in subteran cel putin 50% din timpul normal de munca in luna respectiva;

Daca va incadrati in conditiile de m,ai sus, atunci:

Limita de varsta la 57 ani.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot iesi la pensie? albui7508@gmail.com albui7508@gmail.com Am virsta de 50 de ani.Am lucrat la exploatarea miniera comanesti 16 ani ca miner subteran si5 ani la hidroconstructia cluj ,santier rastolita2 ca miner ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie - activitate in subteran mincinosul mincinosul buna seara , am intrebare referitoare la pensionare, tatal meu are 31 de ani si 7 luni vechime in munca din care 16 ani lucrati in minerit, si implineste 56 de ... (vezi toată discuția)
Penalitati calcul pensie anticipata ilies69 ilies69 buna ziua sunt nascut 20/07/1969 si lucrez din februarie 1988 in subteran grupa 1, speciala doresc sa aflu daca ies la pensie anticipat am penalitati la ... (vezi toată discuția)