avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot intra in posesia mostenirii?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot intra in posesia mostenirii?

Buna ziua,

Tatal meu a murit acum 5 luni de zile.Sunt singurul copil, mama despartita cu multi ani in urma.(deci singurul mostenitor direct)
El a avut o casa si un teren cu un alt coproprietar. Doresc sa fac o succesiune pentru jumatatea sa.
Ce pasi sunt de urmat ?
Este necasar neaparat certificatul de calitate de mostenitor pentru a intra mai departe in posesia certificatului de mostenitor?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: utilizator004 , utilizator 20:48, 11 Februarie 2016
Nu este necesar.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Ana Nichita Ana Nichita Buna ziua! Ce acte trebuie pentru mostenirea pe cale amiabila, la notar? Si care este mai exact procedura? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Mostenire adina77 adina77 buna seara cum se face mostenirea?cat revine fiecarui mostenitor? in cazul unei a doua casatorii, sotii ambii decedati, nu sunt copii din a doua casatorie, ... (vezi toată discuția)
Cine participa la succesiune? alex68 alex68 Va rog mult sa ma ajutati in urmatoarea problema. Tatal meu a decedat de curand si doresc sa fac succesiunea. Tatal meu a divortat de mama in urma cu multi ani ... (vezi toată discuția)