Buna ziua,
Am fost PFA pana in ianuarie 2016, pe care l-am radiat si am infiintat o firma noua (SRL) in februarie 2016. Avand varsta peste 45 ani, daca ma angajez la noua firma, unde sunt actionar/administrator, am dreptul la facilitatile din Legea 76/2002, Art. 85 cu privire la angajarea somerilor de peste 45 ani indiferent ce venit am avut in ultimul an? Si ce conditii trebuie sa mai indeplinesc?
Multumesc anticipat.
Art.85 din Legea nr.76/2002 nu conditioneaza acordarea de facilitati de realizarea unui anumit venit in ultimul an.
Nu beneficiază de facilităţile prevăzute la art.85 alin. (1), (2) şi (5) din Legea 76/2002, angajatorii care în ultimii 2 ani au fost în raporturi de muncă sau de serviciu cu persoanele angajate din categoriile prevăzute la aceste alineate.
Tocmai in acest sens nu mi-e clar, daca eu am lucrat pana acum numai ca PFA se considera ca sunt "angajator care în ultimii 2 ani a fost în raporturi de muncă sau de serviciu" cu mine insumi sau nu??? Daca m-as angaja la o alta firma, e clar. Dar aici e vorba despre firma noua pe care am infiintat-o eu, unde tot eu sunt si administrator si actionar unde vreau sa ma angajez. Nu stiu cum se considera juridic acest caz.
Multumesc