avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament de la parintii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament de la parintii

Buna ziua , mai am o sora ,cand sa casatorit tatal meu ia cumparat apartament este trecut pe numele ei de domnisoara , mie mia lasat apartamentul unde am locuit cu toti ,din pacate tatal meu a decedat ( apartamentul era trecut pe parinti mei)iar acuma scumpa mea surioara doreste parte din acest apartament , ce pot sa fac? atunci si eu pot sa cer sa imi dea parte din apartamentul ei din moment ce este cumparat de parinti mei?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:04, 11 Februarie 2016
Nu puteti solicita o cota din apartamentul cumparat surorii, in schimb aceasta are drept de mostenire asupra apartamentului parintilor daca nu a fost trecut pe numele dvs..
Discutati pe cale amiabila sa renunte la cota parte din mostenire in favoarea dvs., daca nu vrea atunci veti fi obligat sa ii platiti o sulta (o suma de bani ptr cota parte ce ii revine).
Daca mama este in viata atunci ea mosteneste un sfert din apartament iar restul dvs. si sora.
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2016
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Bună seara tuturor, am și eu o întrebare, părinții mei au ... Theryder71 Theryder71 Bună seara tuturor, am și eu o întrebare, părinții mei au divorțat de multa vreme, tatăl meu s-a recăsătorit, nemaiavând alți copii, de curând a ... (vezi toată discuția)
Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)