Bună seara tuturor, am și eu o întrebare, părinții mei au divorțat de multa vreme, tatăl meu s-a recăsătorit, nemaiavând alți copii, de curând a decedat, și el și soția lui, practic în aceeași zi, la diferență de ore. Menționez că nici soția lui nu a avut alți copii dintr-o căsătorie anterioară. Acum as dori să încep succesiunea, soția tatălui meu având o soră în viata. Aș vrea să știu în ce cotă parte se împarte mostenirea aceasta constând într-un apartament pe numele amândurora, o mașină ceva conturi și ceva terenuri, va mulțumesc.
Buna ziua,
Este foarte important de cunoscut care dintre cei 2 defuncti a decedat primul: tatal dvs. sau sotia lui?
Daca primul a decedat tatal dvs. atunci il mosteneste sotia lui in cota de un sfert si descendentii directi (adica dvs.) 3/4.
Daca din contra a decedat sotia tatalui prima, atunci tatal dvs. o mosteneste pe ea 1/4 si descendentii colaterali ( adica frati, surori, nepoti ai sotiei tatalui) mostenesc restul. Practic in aceasta situatie, dvs. veti mosteni doar ce ramane de pe urma tatalui.
Moºtenire
tugovanka
in urma decesului soţului,soţia ce moşteneşte din masa succesorală,care se compune din un apartament,lichidităţi în diferite bănci şi 5 ha de ... (vezi toată discuția)