Buna seara .va rog sa ma ajutat si pe mine.acum 2 ani tatal meu a cumparat o garsoniera iar pe contractul de vanzare cumparare m_a trecut si pe mine cu dreptul de habitat viager .tata este necasatorit iar de curand a cunoscut o femeie.va rog sa imi spuneti poate tatal meu sa vanda garsoniera fara acordul meu .ce inseamna habitat viager si ce drepturi am eu asupra acestei garsoniere.va multumesc
Daca o persoana detine un drept de abitatie viagera intr-un imobil aceasta inseamna ca ea are dreptul sa locuiasca in acel imobil pe toata periaoda vietii sale insa nu are alte drepturi asupra proprietatii respective.
Temei juridic: art. 572-573, Cod civ., art. 1410, art. 1560, Legea nr. 114/1996, republicată
In principiu (sub rezerva prevederilor contractuale efective) Tatal Dvs. poate vinde imobilul dar cu sarcina pentru cumparator de a pastra neatins dreptul Dvs.de abitatie viagera.
Abitatie
Anca Ilinca
Sunt proprietara unei garsoniere. Vreau sa ii las pe socrii mei sa stea in ea dar fara a i face proprietari. Ei nu se simt in siguranta fara un act. As putea ... (vezi toată discuția)
Abitatie viagera
getacr
in 2o14 am incheitat (impreuna cu sotul meu)un contract de vanzare cumparare a unui imobil in care socrul meu isi rezerva dreptul de abitatie viagera drept pe ... (vezi toată discuția)