avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Abitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Abitatie

Sunt proprietara unei garsoniere. Vreau sa ii las pe socrii mei sa stea in ea dar fara a i face proprietari. Ei nu se simt in siguranta fara un act. As putea sa le fac un ac de habitatie pana la sf zilelor dar fara sa aiba ei nici un drept asupra ei..adica tot a mea sa fie si dupa ce nu vor mai fi ei?
Cel mai recent răspuns: Anca Ilinca , utilizator 21:01, 13 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, puteti sa lefaceti un act prin care sa le dati doar dreptul de abitatie viagera. In acest sens se incheie la notariat o conventie prin care se constituie un drept de abitatie viagera pentru acestia.
Temeiul legal este C. civ., art. 572-573, art. 1410, art. 1560 Legea nr. 114/1996, republicată
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare Nadia78 Nadia78 Buna seara .va rog sa ma ajutat si pe mine.acum 2 ani tatal meu a cumparat o garsoniera iar pe contractul de vanzare cumparare m_a trecut si pe mine cu dreptul ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament in baza clauzei de habitatie viagera. teachlib48 teachlib48 In anul 2002 am cumparat pentru fiica mea un apartament si in contractul de vanzare cumparare am pus clauza de habitatie viagera. Intre timp, fiica mea s-a ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)