avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Complice
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Complice

Spre sfarsit de vara 2015, am fost cu mai multi prieteni la baie la Mures, am fost cu Cosmin, Mihai, Luci, Alex, Cristi si eu. Eu cu Luci eram cei mai buni prieteni.

Luci a vrut sa fure telefonul lui Mihai un s3 neo si l-a luat si l-a tipat acolo in iarba, si mi-a zis si mie si am zis ok, eu nu zic nimic si pe cand sa merem acasa Mihai nu mai avea telefonul, ne-a cautat pe fiecare si nu l-a gasit.

Am mers cu Mihai acasa, le-a zis la parinti si am mers cu taicaso la politie, acolo ne-a scris pe fiecare pe foaie si ne-a intrebat pe toti ca nu l-am luat noi si am zis ca nu, Mihai il banuia pe Cristi ca el a mai furat, in fine.

La politie ne-a zis ca sa venim in urmatoare zi sa dam declaratie si sa merem cu parintii, de frica, ca trebuie sa merem cu parintii la poltie, eu cu Luci seara am mers cu astia sa facem iar baie si Luci a zis sa cautam telefonul si l-am cautat toti si l-am gasit eu pentru ca stiam unde l-a ascuns si am dus telefonul la Mihai acasa, si nu a mai trebuit sa mergem la politie.

Eu i-am spus la unu Mada faza cu telefonul si intr-un timp m-am certat foarte rau cu Mada si Mada i-a zis lui Mihai de telefon si Mihai a aflat, eu i-am zis ca a fost Luci, Luci baga vina pe mine, si tot asa...si se pare ca Mihai il crede pe Luci.

Si m-am intalnit cu taicaso lui Mihai intr-o zi si a zis ca cand vine Luci din Italia vom merge la politie ca sa vada cine a luat telefonul si am zis ok, n-am nimic impotriva.

Mihai a zis ca are si martori pe Alex si pe Mada, sunt speriat ce putem pati daca merge la politie? sau ce pot pati?::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:
Cel mai recent răspuns: Ovidiustar , utilizator 11:40, 15 Februarie 2016
va trebui neapărat să relatezi organelor de poliție ceea ce ai menționat și aici, trebuie să spui adevărul, nu ai furat telefonul dar pentru această inacțiune/omisiune (ai omis să spui adevărul atunci când trebuia și era cazul) vei fi considerat complice/coautor la această infracțiune. Totuși ne poți spune și ce vârstă ai? Dacă ești minor beneficiezi de prezumția de lipsă a discernământului în această situație posibilul dosar penal se clasează dar părinții tăi pot răspunde civil pentru ceea ce ai făcut dacă se ajunge până aici dar mă îndoiesc deoarece până la urmă ai făcut ceea ce trebuia, ai returnat telefonul respectiv adevăratului proprietar.

Sper că te-am ajutat, și nu uita! întotdeauna spune adevărul!
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
08LEX, utilizator
Salut, am 19 ani , chiar in seara aceea am dat telefonul proprietarului, asta a fost acuma 5-6 luni si poate si mai mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice help Ovidiustar Ovidiustar Spre sfarsit de vara 2015, am fost cu mai multi prieteni la baie la Mures, am fost cu Cosmin, Mihai, Luci, Alex, Cristi si eu. Eu cu Luci eram cei mai buni ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt Ovidiustar Ovidiustar Am fost complice unui furt. Spre sfarsit de vara 2015, un prieten de-al meu a furat telefonul lui mihai, si mi-a zis si mie si am zis ok nu zic nimik treaba ... (vezi toată discuția)
Caz penal Mihai Dulgheru Mihai Dulgheru Buna ziua caut si eu un raspuns la o intrebare si sper sa primesc cel mai bun raspuns sau sfat si dupa ce voi vedea raspunsul cel mai conplet si de intelesul ... (vezi toată discuția)