avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Complice HELP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Complice HELP

Spre sfarsit de vara 2015, am fost cu mai multi prieteni la baie la Mures, am fost cu Cosmin, Mihai, Luci, Alex, Cristi si eu. Eu cu Luci eram cei mai buni prieteni.

Luci a vrut sa fure telefonul lui Mihai un s3 neo si l-a luat si l-a tipat acolo in iarba, si mi-a zis si mie si am zis ok, eu nu zic nimic si pe cand sa merem acasa Mihai nu mai avea telefonul, ne-a cautat pe fiecare si nu l-a gasit.

Am mers cu Mihai acasa, le-a zis la parinti si am mers cu taicaso la politie, acolo ne-a scris pe fiecare pe foaie si ne-a intrebat pe toti ca nu l-am luat noi si am zis ca nu, Mihai il banuia pe Cristi ca el a mai furat, in fine.

La politie ne-a zis ca sa venim in urmatoare zi sa dam declaratie si sa merem cu parintii, de frica, ca trebuie sa merem cu parintii la poltie, eu cu Luci seara am mers cu astia sa facem iar baie si Luci a zis sa cautam telefonul si l-am cautat toti si l-am gasit eu pentru ca stiam unde l-a ascuns si am dus telefonul la Mihai acasa, si nu a mai trebuit sa mergem la politie.

Eu i-am spus la unu Mada faza cu telefonul si intr-un timp m-am certat foarte rau cu Mada si Mada i-a zis lui Mihai de telefon si Mihai a aflat, eu i-am zis ca a fost Luci, Luci baga vina pe mine, si tot asa...si se pare ca Mihai il crede pe Luci.

Si m-am intalnit cu taicaso lui Mihai intr-o zi si a zis ca cand vine Luci din Italia vom merge la politie ca sa vada cine a luat telefonul si am zis ok, n-am nimic impotriva.

Mihai a zis ca are si martori pe Alex si pe Mada, sunt speriat ce putem pati daca merge la politie? sau ce pot pati? eu am 19 ani si luci 17 ani
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2016
Ovidiustar, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:31, 20 Februarie 2016
Ovidiustar a scris:

[...] ce putem pati daca merge la politie? sau ce pot pati? eu am 19 ani si luci 17 ani

Sunt doua variante, fie se claseaza cauza (din diferite motive), fie veti raspunde penal si tu (ca adult ca ai peste 18 ani) si Luci (ca minor, cu varsta peste 16 ani), tu pentru marturie minicinoasa (cand ai declarat la politie ca nu stii, desi stiai, si posibil si pentru complicitate in functie de ce s-a intamplat acolo in ziua furtului) si Luci pentru furt (ca autor, pentru ca el a furat). Dat fiind ca telefonul s-a gasit, a fost recuperat de Mihai (si alte motive), tu nu o sa faci puscarie, iar pentru Luci nu se va dispune masura educativa privativa de libertate, probabil ca, daca, daca, daca se va ajunge in instanta (pentru ca sunteti la prima porcarie) se va dispune fie renuntarea, fie amanarea aplicarii pedepsei, care nu sunt condamnari.
Cel mai bine (si corect) este sa colaborati cu politia si sa va insusiti porcaria si pe viitor sa nu mai faceti asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complice Ovidiustar Ovidiustar Spre sfarsit de vara 2015, am fost cu mai multi prieteni la baie la Mures, am fost cu Cosmin, Mihai, Luci, Alex, Cristi si eu. Eu cu Luci eram cei mai buni ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt Ovidiustar Ovidiustar Am fost complice unui furt. Spre sfarsit de vara 2015, un prieten de-al meu a furat telefonul lui mihai, si mi-a zis si mie si am zis ok nu zic nimik treaba ... (vezi toată discuția)
Complice unui furt :) Ovidiustar Ovidiustar Buna, am fost complice unui furt! Spre sfarsit devara 2015 un prieten de-al meu a furat un telefon, si mi-a spus si mie si eu am zis ok nu ma bag, traba ta! ... (vezi toată discuția)